Invigs. 172 nya studentlägenheter invigs i Årstadal. Foto: Stockholmshem

Nya studentlyor invigs i Årstadal

Årstadal har fått 172 nya studentbostäder. Idag invigs det nya studenthuset.

  • Publicerad 11:36, 5 feb 2018

I eftermiddag invigs 172 nya studentlägenheter i Årstadal. Kadir Kasirga (S), ordförande i Stockholmshem och vd:n Eva Nygren hälsar studenterna välkomna och bjuder på mingel. Det är Stockholmshems andra studenthem – det första med 279 bostäder invigdes i Älvsjö hösten 2016.

Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) är glada att det byggs för studenter.

– Vi kan se en positiv förändring gällande bostadssituationen för studenter i Stockholm där det nu börjar byggas mer än vad som har gjorts tidigare. Dock är vi fortfarande långt ifrån att studentbostäderna ligger i balans med efterfrågan, säger Andreas Moilanen, interimistisk vice ordförande i SSCO.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det nya studenthuset är en del av bostadsprojektet Stockholm 6000+. Det fyraåriga projektet som avslutades i december 2017 hade som mål att bygga 6000 studentbostäder till 2017 – något som förväntas nås under 2018. Projektet har ökat det totala antalet studentbostäder i Stockholmsregionen med 48 procent.

Stor ökning av studentlägenheter

Stockholmsregionen har i dag cirka 15 000 studentbostäder på 85 000 studenter, vilket i snitt medför en kötid på i genomsnitt 300 dagar för att få ett rum i en studentkorridor och tre-fyra års kö för att få en studentlägenhet.
 
Stockholmshem har fler studentlägenheter i pipeline. Just nu pågår förberedande markarbeten i Gröndal inför bygget av 75 studentlägenheter. De ska stå klara hösten 2019.

I hela Stockholmsregionen ligger det cirka 6 500 studentbostäder i detaljplan fram till 2020.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nyrenoverad förskola i Kransen läggs ner

Nyheter Förälder: "Det är beklagligt" Ett 40-tal barn tvingas flytta när förskolan Äventyret i Midsommarkransen stänger efter sommaren. Men barngrupperna ska inte splittras, försäkrar Cecilia Hjelm, områdeschef för förskoleområdet.lördag 17/2 9:30

Helgtips: Gör en tidsresa genom epokerna

Nyheter ✔Antikmässa ✔Garage Sale ✔Bakluckeloppis Antikviteter, vintage och retro är orden som gäller i helgen. Den som är peppad på fynd från förr kan bege sig till Älvsjö, Enskededalen, Kista eller centrala stan.lördag 17/2 8:04