Madeleine Hettman är medlem både i styrelsen och ensembeln. Här repar hon tillsammans med en stor del av ensemblen. Foto: Petter Blomkvist/Poff

Nya Törnrosasagan i ambitiös familjemusikal

Ideell musikal av proffskvalitet. Så marknadsför sig föreningen Poff när de uppför familjemusikalen med inspiration från den klassiska Törnrosasagan i Farsta.

  • Publicerad 09:00, 4 nov 2017

Det är härligt att vi har fått ihop så många som är så pass bra.

Om tre veckor är det dags. Den ideella musikalföreningen Poff har urpremiär av sin första helt egenproducerade musikal "Sagan om Törnrosa" på Farsta teater i Farsta centrum. Marcus Sturewall är kapellmästare och har komponerat all den musik som ska framföras under föreställningen.

– Vi började prata om det här redan 2013, att vi ville göra något eget. Sedan har vi jobbat med det här i över ett och ett halvt år, säger han.

Själva musikalen är helt ideellt producerad, på de medverkandes fritid. Men de menar själva att det inte märks i resultatet. Marcus Sturewall arbetar annars som frilansande musiker, och till föreställningen tar han med sig en levande orkester på tolv personer. Flera arbetar professionellt med liknande uppgifter och har en lång erfarenhet av musikalarbete, liksom de flesta andra i produktionen.

– Ensemblen har repat nästan varje söndag under hösten, men de började med ett par rep innan sommaren för att känna på materialet. De är proffsiga och repar hemma så de vet att repliker och stämmor sitter när de kommer hit.

Själva föreställningen är tänkt som en familjemusikal med toppar och dalar. Ingången är komik, men med allvarliga inslag.

– Den är gjord på ett helt eget sätt – mer mot det komiska. Stämningen är lustfylld i både dans och skådespeleri, säger Marcus Sturewall.

Nu är det bara tre veckor kvar till premiären, men Marcus Sturewall är lugn.

– Det känns bra. Nästa helg ska vi för första gången in på teatern och ha kostymrep, och känna på allt tillsammans, med musik och så.

Det blir fem föreställningar under fyra dagar i november och december. Just nu är målet främst att de ska bli så bra som möjligt. Men självklart finns det drömmar om framtiden för "Sagan om Törnrosa".

– Om den går bra så hoppas vi förstås att kunna sätta upp den igen. Och visst har vi pratat om att det vore häftigt att dra på turné i hela Sverige...

Då spelas föreställningen

25 och 26 november, samt 2 och 9 december.

Biljetter finns till försäljning på Tickster.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hoppet: Konstnärer ska ge liv åt Östberga C

Nyheter Ateljéer tar plats i fritidsgården Centrumhuset i Östberga ska göras om till konstnärskollektiv. I början av nästa år flyttar ett 40-tal konstnärer in.torsdag 19/4 18:30

Vägarbete tvingar upp bussarna på trottoaren

Nyheter Stöket i Årsta kommer fortsätta i flera år Har du märkt av stöket i Årsta, där vägarbete tvingar upp bussarna på trottoaren? Det är bara att vänja sig. Det kommer att pågå i åratal till. Och bussen kommer att ställas in.torsdag 19/4 15:22