Hemmet för gamla i Enskededalen. Foto: Holger Ellgaard/Wikipedia

Nyanlända flyttar in i Hemmet för gamla

Delar av Hemmet för gamla i Enskededalen är inte anpassat för äldrevård, enligt Arbetsmiljöverket. Nu ska nyanlända familjer flytta in istället.

  • Publicerad 16:35, 2 mar 2018

Hemmet för gamla vid Gamla Tyresövägen i Enskededalen har varit äldreboende sedan 1895 – med senaste tillbyggnaden gjord 1961. Nu har Arbetsmiljöverket dömt ut att delar av lokalerna används som vård- och omsorgsboende. Därför planerar staden att göra om de delarna till ett 60-tal tillfälliga genomgångsbostäder för nyanlända familjer.

– Behovet av genomgångsbostäder för nyanlända är stort och vi jobbar ständigt med att se över vilka lokaler som kan vara aktuella som tillfälliga boenden och nu blev det här aktuellt, säger Anna Mölgård, Stockholms stad samordnare för bostäder till nyanlända.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hemmet för gamla rymmer i dagsläget två vård- och omsorgsboenden varav ett håller på att avvecklas. Just nu flyttar verksamheten i B-huset över till A-huset och enligt Anna Mölgård har alla äldre erbjudits plats där. Men vissa har ändå valt att flytta till andra boende i staden.

– Som det ser ut nu går det inte att jobba med vård i lokalerna i B-huset. Det är för trångt och för gammalt för att montera exempelvis takliftar. Men som bostäder går det utmärkt, säger Anna Mölgård.

Den 31 mars ska B-huset vara tömt, då sätter staden igång förberedande arbeten. När de första nyanlända familjerna flyttar in är inte bestämt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05