Ovisst. En tvist måste lösas innan hyresgäster kan flytta in. Foto: Linda Lundberg

Nybyggda hus står tomma under pågående tvist

Fyra av nio nybyggda hus på Bagar- och Målarvägen skulle ha varit bebodda vid det här laget. Dessvärre gick husen inte igenom besiktningen och nu ligger Upplands-Brohus i tvist med entreprenören.

  • Publicerad 09:51, 1 feb 2018

– Det blev ett antal anmärkningar under besiktningen. Vi har inte fått det vi har beställt, utan entreprenören har byggt annorlunda, säger Lena Erdhage, t.f. vd på Upplands-Brohus.

Oberoende besiktningsmän har gjort besiktningen, och anmärkningarna handlar om sådant som inte nödvändigtvis syns eller märks, men som kan ge konsekvenser.

– Hyresgästen skulle inte uppleva det som ett fel. Det är snygga hus och bra lägenheter. Det är inte fel att bygga så som entreprenören har byggt, men det stämmer inte överens med vad vi har beställt. Vi befarar att husen kommer att bli dyrare för oss att förvalta i framtiden, så det är väldigt viktigt att det blir åtgärdat. Vi vill inte att lägenheterna ska bli dyrare för hyresgästerna, säger Lena Erd­hage.

En nämnd har tillsatts för att avgöra i tvisten mellan bostadsföretaget och entreprenören Serneke Bygg AB.

Har olika uppfattningar

Än så länge finns ingen tidsram för när anmärkningarna ska vara åtgärdade och inflyttning kan ske.

– Vi på Upplands-Brohus tycker att det är jättetråkigt. Vi hade sett fram emot att få husen till oss och vi har många sökande som är i behov av bostad, säger Lena Erdhage.

– Sernekes uppfattning är att bolaget har utfört entreprenaden i enlighet med föreliggande kontraktshandlingar. Motparten är av en annan uppfattning. Härom råder tvist utom rätta, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke Bygg AB.

– Dock har byggnadsnämnden godkänt husen för inflyttning, så att Upplands-Brohus inte tar dem i bruk beror inte på avsaknad av någon funktion eller dylikt, fortsätter Göran Viklund.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Valp togs olovligt in i Sverige - ska avlivas

En kvinna förde in en valp från Ryssland utan att kunna visa upp rätt handlingar. Valpen ska enligt svensk smittskydds- och djurrättslag avlivas, men när polisen sökte valpen fanns den inte i hemmet....tisdag 20/2 14:18

Stamcellsforskare kom till Bålsta

För att ge information, hopp och en gemenskap har Bålsta Parkinsonförening en föreläsningsserie. Senast ut var stamcellsforskaren Malin Kele som föreläste för en entusiastisk publik om hur lång...tisdag 20/2 9:50

Senaste numret

Bålstabladet