Wille Glyt arbetar under vinterhalvåret i Åre och nu under sommaren i Djursholm. Och kunderna är nöjda med att Café Ekudden nu ska ha öppet under hela sommaren. Foto: Kevin Wedin

Nypremiär för Café Ekudden – "kommer bli perfekt"

Café Ekudden har öppnat för sommaren och siktar nu på att ha öppet varje dag under hela säsongen. Men skillnaden mot tidigare är att man nu öppnar med en touch av Åre och Asien.

  • Publicerad 17:24, 19 jun 2017

Jag har en slogan för de som har stålar: "Åk till Café Ekudden och bjud brudarna på champagne, istället för att bränna bensin med motorbåten ut till Sandhamn".

Temperaturmätaren pendlar runt 25-grader och båtarna på Djursholms segelklubbs bryggor guppar i takt med vågorna. Det är i mitten av juni och det är nypremiär för Café Ekudden på Strandvägen. Med ett inslag från Åre.

Restaurang Årehyddan är en populär restaurang mitt i Stjärnbacken i Åre. Och samma företag som driver skidrestaurangen har nu övertagit driften av Café Ekudden som ägs av Arnfinn Röste, som även äger Villa Pauli.

– Det är första gången vi öppnar med heltidsservice, tidigare har öppettiderna alltid varit beroende av vädret. Nu kommer vi ha öppet från morgon till sent på kvällen under hela sommarsäsongen, säger Arnfinn till Danderyds Nyheter.

Personalen som arbetar på Årehyddan under vintersäsongen är samma som kommer sköta arbetet på Djursholmsrestaurangen under sommarmånaderna.

– Min vision är att ha Café Ekudden som en bakficka till Årehyddan. Säsongen där uppe varar från mitten av november till sista april och här är säsongen från maj till, beroende på väder, september-oktober, säger han.

"Helt magiskt"

På plats under måndagen är Wille Glyt som arbetar under smygpremiären. Den ordentliga öppningen sker efter midsommarhelgen.

– Det vi ska göra nu är att få igång båtmacken och locka hit kunder. Att bara sitta här är ju helt magiskt, jag tror det här kommer bli perfekt, säger han och tillägger:

– Vi kommer dra hit livemusik och se till så att folk verkligen njuter. Av vad jag har hört så kommer det här bli den bästa säsongen någonsin.

Wille Glyt har påbörjat öppningsveckan på Café Ekudden. Foto: Kevin Wedin

Britt-Marie Klasen, Lillemor Göransson och hennes barnbarn Malin Öster är några som hittat ned till caféet under öppningsdagen för en fika.

– Läget är ju fantastiskt för en kopp kaffe, speciellt en dag som den här, säger Lillemor.

De har varit där tidigare, ibland har det varit öppet och någon gång stängt. Men när de nu blir uppmärksammade på att Café Ekudden ska hålla öppet hela sommaren så garanterar de att de kommer komma tillbaka.

Asiatiskt matinsalg

Men för den som inte lägger till med båten för en simpel fika så finns det självklart mat också - dock med asiatiskt tema.

– En av Sveriges bästa sushikockar ska arbeta här. Jag själv älskar asiatisk mat och har bott i olika länder i Asien i 25 år. Sen vet jag att det matintresset är stort bland ungdomar, säger Arnfinn Röste.

Men du tror att det här nya konceptet kommer fungera?

– Ja, jag vet det till och med. Café Ekudden är ett av de mest älskade ställena av boende i närheten. Men det viktigaste för en sån här företeelse är att kunderna måste veta att det är öppet jämnt, säger Arnfinn.

– Jag har en slogan för de som har stålar: "Åk till Café Ekudden och bjud brudarna på champagne, istället för att bränna bensin med motorbåten ut till Sandhamn".

Café Ekudden

Öppettider:

Måndag-söndag preliminärt 09-18, längre om det är tillräckligt med gäster och bra väder.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Danderyd vill pynta gångtunnel med ditt fotografi – du får 0 kronor

Nyheter Professionell fotograf reagerar Skicka in din bild och bli publicerad i en av Danderyds gångtunnlar. Du får äran, men inget mer. Upplägget, där bilderna för alltid kommer kunna användas av kommunen, irriterar professionella...fredag 20/10 17:10

Täbyskolan kampanjar för kärlek på nätet

Nyheter "Så mycket annat på internet som är positivt" Milstensskolan har startat en kampanj för att nätkärlek ska vinna över näthat. Nu arbetar lärare och elever för att sprida budskapet och en särskilt framtagen symbol utanför skolan.fredag 20/10 16:29