Bygget planeras att vara färdigt under andra halvåret 2018. Foto: Mostphotos

Nytt äldreboende i Enköping

Nyligen togs det första spadtaget för ett nytt äldreboende i Enköping. Det kommer att bli 54 lägenheter och vara ett livsstilsboende med tema utevistelse och trädgård.

  • Publicerad 08:57, 1 mar 2017

Vårdföretaget Attendo har börjat bygga ett nytt äldreboende på Regalskeppsvägen 12 i Enköping.

Bygget planeras att vara färdigt under andra halvåret 2018 och ska vara ett livsstilsboende.

– Det blir uppvärmda gångbanor, gym, strategiskt placerade bänkar och blommor som de boende får välja själva, säger Rebecka Frylmark Berg, regionchef på Attendo.

Hon tycker att det är roligt att Attendo bygger ett boende i Enköping, eftersom företaget redan verkar inom hemtjänsten i kommunen.

– Det kan vara tryggt för de som redan får hemtjänst av oss att flytta in på vårt boende, säger regionchefen.

Vårdföretaget har gjort undersökningar och kommit fram till att det finns behov av ett nytt äldreboende i kommunen.

– Vi har tittat på hur många äldre det förväntas finnas i Enköping i framtiden, säger Rebecka Frylmark Berg.

Hon menar att det kommer behöva anställas mycket personal. Bland annat undersköterskor, sjuksköterskor och rehab-personal.

– Ett nyöppnat boende brukar vara en rolig arbetsplats. Man får vara med från början och bygga upp någonting, säger Rebecka Frylmark Berg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rondelltoa ska lära Enköpingsbor att spola rätt

Nyheter Rondellhundar är ett känt begrepp. Men rondelltoaletter? – Det är VA-avdelningens kampanj, förklarar biträdande VA-chefen Marika Hansson.fredag 17/11 11:59

Man överfölls brutalt av rånare i Enköping

Nyheter En man som gick på Dr. Westerlundsgatan sent på torsdagskvällen, på väg hem från stan, kände sig förföljd. Han tog då en genväg hem. Där överfölls han brutalt.fredag 17/11 11:07