SKISS. Så här ska det bli. Foto: Arkitekt Christin Svensson Arkitektur/Oscar Properties.

Nytt grönt ljus för storbygge på Lilla Essingen

Det nya bostadsområdet på Lilla Essingen, Primus, kommer allt närmare byggstart. Nu har exploateringskontoret sagt sitt – och de ger tummen upp.

  • Publicerad 11:39, 9 okt 2017

Långbänken där 600 bostäder, förskola och park i Primus-området på Lilla Essingen ska byggas har nu tagit ännu ett steg framåt.

Lilla Essingen växer med exklusiva "industribostäder"

Exploateringskontoret godkänner planerna i ett nytt genomförandebeslut som kommer att klubbas igenom på nämndsammanträdet den 12 oktober.

Staden säger ja till nya bostäder på Lilla Essingen - men skejtparken ligger pyrt till

Planen förväntas bli slutgiltigt antagen av kommunfullmäktige kring årsskiftet och arbetet med det nya området kommer att börja 2019 i och med rivningen av befintliga kontorsbyggnader på platsen.

2025 räknar man med att samtliga bostäder är klara.

Stadens skiss över det nya Primusområdet. Foto: Stockholms stad

Detta ska byggas:

600 bostäder och förskola, 7-8 avdelningar

Lokaler i bottenvåningarna för butik, kontor, restaurang och kafé

Park med promenadstråk

Badstrand

Lekplats

Fler flytbryggor

Nytt klubbhus för Lilla Essinge båtklubb

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Staden tvingas köpa bostäder i Hagastaden

Nyheter Rekorddyra lägenheter ska lösa LSS-krisen Bristen på bostäder för Vasastans funktionshindrade gör att staden nu vill köpa 13 lägenheter i Hagastaden – för över 50 miljoner kronor. Det rapporterar tidningen Mitt i.tisdag 23/1 17:55

Norra Djurgårdsstaden kan få mobil förskola

Nyheter Förskolebuss ska lösa lokalbrist Med inspiration från sydligare breddgrader kan Norra Djurgårsstaden få en förskolebuss.tisdag 23/1 17:32