SKISS. Så här ska det bli. Foto: Arkitekt Christin Svensson Arkitektur/Oscar Properties.

Nytt grönt ljus för storbygge på Lilla Essingen

Det nya bostadsområdet på Lilla Essingen, Primus, kommer allt närmare byggstart. Nu har exploateringskontoret sagt sitt – och de ger tummen upp.

  • Publicerad 11:39, 9 okt 2017

Långbänken där 600 bostäder, förskola och park i Primus-området på Lilla Essingen ska byggas har nu tagit ännu ett steg framåt.

Lilla Essingen växer med exklusiva "industribostäder"

Exploateringskontoret godkänner planerna i ett nytt genomförandebeslut som kommer att klubbas igenom på nämndsammanträdet den 12 oktober.

Staden säger ja till nya bostäder på Lilla Essingen - men skejtparken ligger pyrt till

Planen förväntas bli slutgiltigt antagen av kommunfullmäktige kring årsskiftet och arbetet med det nya området kommer att börja 2019 i och med rivningen av befintliga kontorsbyggnader på platsen.

2025 räknar man med att samtliga bostäder är klara.

Stadens skiss över det nya Primusområdet. Foto: Stockholms stad

Detta ska byggas:

600 bostäder och förskola, 7-8 avdelningar

Lokaler i bottenvåningarna för butik, kontor, restaurang och kafé

Park med promenadstråk

Badstrand

Lekplats

Fler flytbryggor

Nytt klubbhus för Lilla Essinge båtklubb

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu intar cyklisterna Stadion

Nyheter Stort lopp avgörs på klassisk mark för fjärde året i rad ”Sveriges vackraste cykellopp”, enligt arrangören. Nu är det dags för Stadiongirot igen.måndag 23/4 17:00

Därför lägger nakenklubben på Söder ner

Nyheter "Har inget med tillståndet att göra" Den omtalade och kontroversiella Klubb Naket lägger ner. "Vi tyckte inte det var ett bra rykte för restaurangen", säger krögaren som stod för lokalen.måndag 23/4 16:28