Café Två Bönor har en nedtonad inredning eftersom Carina Malmsten och Oksana Creutz velat ge kaféet en "industriell känsla". Foto: Robin Högberg

Nytt kafé med industrikänsla på Östermalm

Carina Malmsten och Oksana Creutz förverkligade drömmen om ett eget kafé. För några veckor sedan öppnade de i Norra Djurgårdsstaden.

  • Publicerad 18:46, 26 sep 2017

Det nystartade Café Två Bönor, som ligger på Husarviksgatan i Norra Djurgårdsstaden, präglas av en medvetet avskalad stil. Lokalen har betonggolv i stället för trägolv och väggarna går i gråskala.

– Vi har velat skapa en lite industriell känsla. Det är också därför vi inte ville ha något innertak utan bara har klätt in ventilationsrören, säger Carina Malmsten, som startat kafét tillsammans med Oksana Creutz.

"Finare gatumat" utlovas på ny kvarterskrog

"Utmaning att testa något nytt"

De båda fokuserar mycket på egengjord raw food-fika – fika gjort utan socker eller gluten- och mejeriprodukter.

– Det finns inget kafé i närområdet som fokuserar på raw food-fika. Det var en av anledningarna till vi startade, säger Oksana Creutz.

Både Carina Malmsten och Oksana Creutz är helt nya i branschen. Att starta ett kafé har länge varit en dröm för dem båda.

– Vi älskar båda att baka och sedan är det en utmaning att testa något nytt, säger Carina Malmsten.

Här får innerstan en ny "fine dining-sushi" i riktig Tokyo-stil

Ligger i ett levande område

Café Två Bönor kommer även börja sälja barnkläder samt porslin och andra inredningsprylar.

– Det finns inredningsbutiker som också har ett kafé, men vi ville göra tvärtom. Det byggs mycket bostäder i området och har nyss byggts en lekplats här utanför. Så det är mycket folk i rörelse här, säger Carina Malmsten.

Ny fransk krog med "twist" och färsköl ska skaka liv i byråkratkvarteret

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50