Här på grusplanen är det tänkt att en av förskolorna och den nya aktivitetsparken ska byggas. Foto: Stockholms stad/Arkivbild

Nytt minicentrum ska blåsa liv i Sunneplan

Nya hyresrätter, förskolor, butikslokaler, en aktivitetspark och ett nytt torg vid Sunneplan. Området bakom Hästhagsskolan i Farsta ska nu få ett rejält ansiktslyft.

  • Publicerad 16:49, 29 nov 2017

Tre bostadshus och 16 förskoleavdelningar kan byggas vid Sunneplan nära Farsta centrum, enligt en aktuell detaljplan över området.

Tanken är att Sunneplan ska kompletteras med drygt 85 lägenheter och kvarteret Dalarö med drygt 35 lägenheter i flerbostadshus. Ett av husen, som kommer byggas där den nuvarande centrumlängan ligger, kommer att ha butikslokaler i bottenvåningen, med möjlighet till olika sorters handel och kaféer.

– Den totala ytan är ungefär 500 kvadratmeter, men vad det blir för verksamheter beror på vilka Familjebostäder, som fått markanvisningen, hyr ut till, säger Mattias Sjöberg, projektledare på exploateringskontoret och handläggare i ärendet.

Staden kommer även bygga ett nytt torg och gångfartsgata vid Sunneplan. Dessutom kommer två nya förskolor att byggas. Dessa har en kapacitet på åtta avdelningar vardera och är större än de två nuvarande förskolorna, som kommer att rivas.

– Den ena kommer byggas på Hästhagens bollplan och den andra där befintlig förskola är belägen, söder om gångvägen, säger Mattias Sjöberg.

Som StockholmDirekt tidigare skrivit finns planer på en aktivitetspark på andra halvan av Hästhagens bollplan.

Idén har varit att parken ska rymma rymma parkourbana, klätterställningar, linbana, dansbana, bouleplan, yta för kickbikes, multibollplan och en äventyrsdel i skogen. Aktivitetsparken finns med i den detaljplan som ska upp för antagande i stadsbyggnadsnämnden i december.

Så här är det tänkt att området ska byggas upp. Foto: Stockholms stad

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vidare för omstridda bostadsbyggen i Söderort

Nyheter Öppnar för högre hus vid Kärrtorps IP Den rödgröna majoriteten höll: igår enades stadens byggpolitiker om att rulla vidare med 1 300 nya lägenheter vid Nytorps gärde och Kärrtorps IP.fredag 23/3 10:54

Omfattande strömavbrott i södra Stockholm

Nyheter Skadad kabel orsakar avbrott Hägersten-Liljeholmen har drabbats av ett långvarigt strömavbrott under fredagen. Orsaken är en skadad kabel.fredag 23/3 10:16