Polisen på plats. Guldbutiken utsattes för ett rån under torsdagseftermiddagen. Foto: Hanna Grimséus

Nytt rån i Bålsta Centrum

Stöld inne på Ica Maxi i Enköping och ännu ett rån mot en butik i Bålsta Centrum. Där har ni fredagens blåljus

  • Publicerad 08:48, 19 jan 2018

ENKÖPING.
18/1
Stöld. Två gärningsmän stjäl god inne på Ica Maxi. Patrull larmas. Gärningsmännen har försvunnit från platsen, men stoppas uppe vid Romberga. Det visar sig att det är rätt personer och de bär på sig godset man har tagit från Ica Maxi. Det är bland annat en hårtrimmer, underkläder och annat, till ett värde av drygt 4400 kronor. Godset återlämnas direkt till Ica Maxi. Polisen hittar även kött från Willys. En av männen är dessutom narkotikapåverkad och blir därmed misstänkt för ringa narkotikabrott. Det handlar om två män i 35-årsåldern.

ENÖGLA
15/1
Inbrottsförsök. En person har varit bortrest och när han kommer till bostaden i måndags har någon brutit på dörren och förstört brevinkastet. Personen eller personerna har inte lyckats ta sig in i bostaden.

BÅLSTA CENTRUM.
18/1
Stöld. En ensam gärningsman springer vid 16-30-tiden in i Guldbutiken. Där inne slår han sönder en monter med hjälp av en kofot och stjäl ett 20-tal ringar, ett tjugotal ringar. Det visar sig senare att ringarna är så kallade utställningsexemplar och således inte riktiga, men de har ändå ett värde på runt 10 000 kronor. Vittnesuppgifter säger att det handlar om en man som är runt 170 centimeter lång. Mannen var maskerad vid tillfället. Efter stölden springer mannen ut från centrum och polisen jobbar nu med rånet, bland annat genom att plocka in övervakningsfilmer. Det är den andra grova stölden mot en butik i Bålsta Centrum på kort tid.

KALMARLEDEN
18/1
Stöld. Ett hus står under uppförande och där finns det dyra maskiner. Någon eller några har tagit sig in på området och stulit en spackelspruta till ett värde av 125000 kronor respektive en färgspruta till ett värde av 140000 kronor, plus diverse tillbehör.

SKÖLDVÄGEN
18/1
Stöld. En bilfirma har utsatts för ett inbrott. Någon eller några personer har tagit sig in genom att klippa ett hål i ett stängsel. De har tagit sig in i två containers genom att bryta upp låsen och där stulit ett okänt antal däck från förråden. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nina Rönnberg kliver in som näringslivschef

Upplands-Bros näringslivsprofil Nina Rönnberg går in som tillförordnad näringslivschef. – Det känns väldigt spännande på alla sätt, säger Nina Rönnberg.fredag 23/2 16:15

Senaste numret

Bålstabladet