Två holländska lastcyklar står till förfogande. Foto: Stockholm Vatten

Nytt soptänk – de lånar ut lastcykel till dig som slänger skräp

Klimatsmart, urbant och billigt. Nu kan du låna en lastcykel för att transportera dina grovsopor till återvinningscentralen i Vanadisberget. ”Vi vill tänka lite nytt” säger tekniska utredaren.

  • Publicerad 15:55, 9 maj 2016

Det är Stockholm Vatten som köpt in två stadiga lastcyklar av holländskt märke för att kunna starta en egen utlåning till sina kunder. Alla som ska slänga skräp i vid Roslagstulls återbruk får låna en cykel i två timmar mot uppvisande av legitimation.

– Vi fick cyklarna i förra veckan och nu finns de för utlåning, säger Karin Sundin, teknisk utredare på Stockholm Vatten.

Trampkraft

De nya cyklarna ingår Stockholm Vattens arbete med att förenkla återvinningen och Vanadisberget är först ut. Ett krav för att få låna en cykel är utöver uppvisade av leg att man använder den för att köra skräp.

– Vårt mål är att vi ska vara tillgängliga utan bil, säger Karin Sundin.

Har de här cyklarna el-motor?

– Nej, vi valde en så enkel cykel som möjligt ut både bruks- och slitagesynpunkt. Vi vill göra det här så enkelt som möjligt att använda, säger Karin Sundin.

Ta med egen hjälm

Cyklarna lånas ut max två timmar i taget på plats vid återvinningscentralen i Vanadisberget. Det kostar inget att låna en cykel men du måste kunna visa legitimation. Ta med egen hjälm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stort bråk i City – två personer skadade

Nyheter Flera polispatruller på plats utanför McDonalds Flera personer började slåss utanför McDonalds på Vasagatan på måndagskvällen. Två personer ska ha blivit skadade.måndag 19/3 21:17

Kolla in historiska rummen i Medborgarhuset

Nyheter ✓Kan göras om till stans mäktigaste kontor ✓Vissa originaldetaljer från 1700-talet Längst in i hjärtat av Medborgarhuset ruvar byggnaden på historiska hemligheter, vissa med anor ända från 1600-talet. När det nya Medborgarhuset väl står klart ska de bli – kontor.måndag 19/3 20:10