Ny tunnel, Odengatan måste stängas av för trafik i ett år när Odenplan ska få en underjordisk passage. Foto: Stockholm Stad

Odengatan stängs för trafik – i minst ett år

En gångtunnel med butiker ska byggas under Odengatan för att minska trängseln på Odenplan. Det innebär att gatan måste stängas av för trafik i drygt ett år.

  • Publicerad 19:30, 12 apr 2018

Som StockholmDirekt har skrivit flera gånger ska en gångtunnel byggas mellan Odenplans station och Åhléns-huset. Syftet är att avlasta övergångsstället eftersom cirka 15 000 fler resenärer rör sig över Odenplan sedan Citybanan öppnat.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Byggstart planeras till våren 2019 och då behöver Odengatan grävas upp och stängas av för trafik i drygt ett år. Där går bland annat stombusslinjerna 2, 4 och 6.

– Det pågår diskussioner mellan oss och trafikkontoret om hur bussarna ska ledas om, ingen plan är fastlagd, säger Ulrika Borg på trafikförvaltningens presstjänst.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ett öppnade av gångtunneln beräknas kunna ske hösten 2020/våren 2021.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vuxenmobbning fick investerare att lämna Dif

Nyheter Sågar läktarkulturen – drar in alla bidrag Efter ett helt liv som djurgårdare slängde investeraren Michael Béve sitt medlemskort för snart två år sen. Efter det har han inte gått på en enda fotbollsmatch.tisdag 24/4 20:00

Få hittar klassisk skivbutik i Vasastan

Nyheter "Ren öken" efter flytten från vinylstråket Efter kraftiga hyreshöjningar flyttade Atlas records från klassiska vinylstråket på S:t Eriksgatan till S:t Eriksplan. Men få hittar till nya lokalen. "Det är ren öken", säger ägaren.tisdag 24/4 19:00