Vad ska egentligen hända med Kungsträdgården? Foto: Sacharias Källdén

Okända detaljerna kring Apples planer för Kungsan

Det har kommit fram nya uppgifter kring Apples planer på en butik i Kungsträdgården. Men från Apples håll bekräftas ingenting.

Det är DN Sthlm som skriver att företrädare från Apple visat nya skisser på ett omarbetat förslag för en butik i Kungsan.

Bilderna ska ha visats för utvalda politiker i stadsbyggnadsnämnden och föreställer en betydligt mindre butik än den som företaget tidigare lanserat.

Knäpptyst om Apples planer på en butik i Kungsan

Björn Ljung (L), ledamot i stadsbyggnadsnämnden, är en av dem som sett skisserna.

– De visade ett nättare hus utan en massa flashiga neongrejer ut mot vare sig Hamngatan eller Kungsan. Byggnaden hade också blivit en våning lägre än det förre förslaget och den vänder sig ut mot Kungsträdgården med en publik yta. Det finns också fler träd än tidigare, säger han till StockholmDirekt.

Enligt Ljung gav de nya skisserna en känsla av att ”man kommer in i någonting som fungerar mycket bättre på platsen än restaurangen som ligger i dag” och butiken på de nya skisserna hade totalt sett blivit mindre än krogen.

Apple har köpt fastigheten där TGI Fridays ligger nu och om en ny är lika stor eller mindre än dagens krog behövs inget annat än ett bygglov. Men Apple vill ha en detaljplaneändring eftersom det nya förslaget enligt Ljung är lätt vridet och därmed sträcker sig utanför nuvarande tomtgräns. Apple vill också ha bort de kiosker som flankerar TGI Fridays i dag.

Planen om Apple-butik i City väcker känslor – så här lät det i Kungsan igår

Detaljerna är dock inget som nått politikerna i närtid. Skisserna ska ha presenterats under senhösten 2016. Sedan dess har det varit tyst från teknikjätten.

StockholmDirekt har i dag varit i kontakt med Apples presskontakt Andreas Rødland. Han uttalar sig inte om några nya skisser.

– Jag bekräftar bara att Apple inte har något mer för ögonblicket, säger han.

– Det är trams, säger Björn Ljung. De har visat bilder på nya förslag. De har inte gjort det publikt men varit runt på möten med olika politiker.

Enligt Andreas Rødland finns ingen information om när Apple tänker presentera ett nytt förslag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kyrka på Östermalm behöver mer pengar – säljer ut orgelpiporna

Nyheter "Intresset är stort" En miljon insamlad, tack vare folket – nu är Hedvig Eleonoras nya jätteorgel beställd. Nu säljer man bland annat ut piporna för att få in resten av pengarna till projektet.måndag 29/5 18:00

Liten get hittades på Söder – stulen från Skåne

Nyheter I helgen räddades en liten get ur en stekhet bil på Södermalm. Sex dagar tidigare försvann geten som heter "GETrud" från sitt hem i Skåne.måndag 29/5 10:55