Ruth Mattsson, 94, vill gärna komma i kontakt med kvinnan som betalade hennes mat i förra veckan. Foto: Privat/Mostphotos

Okända kvinnans fina gärning i kassakön

För andra gången i livet hade 94-åriga Ruth glömt sin handväska, något som hon upptäckte precis innan hon skulle lägga varorna på bandet på Ica. Då grep en ung kvinna in och betalade.

  • Publicerad 21:02, 4 dec 2017

Det var i kassakön på Ica Täby kyrkby förra veckan som Ruth Mattsson, 94, till sin förskräckelse kom på att hon lämnat sin handväska hemma. Det är blott andra gången i livet som det händer henne och trots att hon fortfarande kör bil hade det blivit alldeles för tungt att göra om samma resa under dagen.

Hon ställde sig lite vid sidan av när en kvinna i 25-årsåldern frågade henne: "Ska du inte lägga varorna på bandet".

"Jag kan inte betala" sa Ruth varpå kvinnan resolut la varorna på bandet och betalade.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Min mamma blev helt chockad, för man förväntar sig inte det idag, särskilt inte från en som är yngre, säger Ruths dotter Solveig Mattsson Jagelid, som delat berättelsen på sociala medier till mångas glädje.

– Det var ju ändå en slant, mellan 100-150 kronor och mamma ville ta hennes nummer så att hon kunde betala tillbaka men det ville inte kvinnan.

Händelsen har berört båda mor och dotter mycket och de hoppas kunna finna kvinnan som grep in i Ruths trångmål.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Min tanke med att skriva inlägget var att hon ska få en notis om det. Vi vill att hon ska veta att hon gjort en mycket god gärning och vill gärna träffa henne, säger Solveig Mattsson Jagelid.

Var det du som hjälpte Ruth Mattsson eller vet du vem som gjorde det? Kontakta redaktionen på norrort@direktpress.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13