Ökning av medborgarförslag

Det har hittills i år kommit in lika många medborgarförslag till Norrmalms stadsdelsförvaltning som det gjorde under hela 2011.

Kanske var det vår artikel om att det inkom få, 3 stycken, medborgarförslag på Norrmalm förra året som satte fart på folket. För nu har det kommit in lika många hittills i år till Norrmalms stadsdelsförvaltning. Ett handlar om att inriktningen i stadens verksamhet gällande våld i nära parrelationer borde bli könsneutral, det vill säga även omfatta kvinnors våld mot män. Ett annat föreslår en turnering i scengestaltning av folksagor för femteklassare, och den tredje förslagsställaren vill se en smidigare och bättre gångförbindelse från Vasastan ner till vattnet vid Karlbergs slott.  Ärendena ska nu behandlas av berörd förvaltning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00