Strömavbrott. Det har varit en mörk morgon i Skarpnäcksgård. Foto: Most Photos

Omfattande strömavbrott i Skarpnäck

Sedan strax efter sju i morse drabbades ett stort antal hushåll i Skarpnäcksgård av strömavbrott. Nu arbetar tekniker med att hitta felet.

  • Publicerad 08:15, 6 dec 2017

Klockan 07:12 på onsdagsmorgonen drabbades 700 hushåll i Skarpnäcksgård av ett strömavbrott. Det är fortfarande oklart vad som hänt, men Ellevios personal är på plats för att lokalisera felet, säger Håkan Isaksson, presstalesperson.

– Vi vet inte vad avbrottet beror på men felsökning pågår. Antagligen håller de på med omkopplingar, vilket kan medföra att strömmen kommer och går, berättar han.

Dessvärre finns det risk att strömavbrottet håller i sig. Nuvarande prognos säger att strömmen är tillbaka klockan 09:15 igen. Tills dess råder Håkan Isaksson de boende att inte öppna kyl och frys i onödan och för den som just ska lämna sitt hem och bege sig till jobbet är det vettigt att ta sig en extra titt i köket.

– Du bör kolla så att inte spisen eller annat är igång, säger han.

Strax efter åtta fick vissa hushåll sin ström tillbaka men felet är fortfarande inte lokaliserat och strömmen kan försvinna igen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Planen för gamla biblioteket i Fruängen

Nyheter "Vi ser ett stort intresse" Mat och dryck, service och vård – det är vad centrumägaren i Fruängen tänker satsa på i de lokaler som nu står tomma.lördag 17/3 7:30

Nu rustas Högdalens simhall för 160 miljoner

Nyheter Staden gör nytt försök: "Ska bli toppmodernt" Staden lägger 160 miljoner kronor på att renovera Högdalens simhall. I sommar stänger bassängdelen och kommer inte att öppna igen förrän om två år.fredag 16/3 15:05