Foto: Mostphotos

Operationsduk glömdes kvar i patient i Enköping

När en kvinna opererades på Lasarettet i Enköping lämnades av misstag operationsduken kvar i såret. Nu har sjukhuset anmält sig själva till IVO (Inspektionen för vård och omsorg).

  • Publicerad 12:11, 3 jan 2017

Det var i slutet av augusti förra året som kvinnan, som är i 80-årsåldern, opererades för bröstcancer på Lasarettet i Enköping.

Operationen genomfördes i två steg. Efter det andra ingreppet ville inte såret läka ordentligt och kvinnan tvingades till en rad återbesök.

I början av oktober, i samband med ytterligare en underökning, upptäcktes en kvarlämnad kompress i operationssåret.

Händelsen ska inte ha påverkat sjukdomsprognosen för kvinnan, men ledde till onödigt lidande och en extra operation.

Efter att kompressen togs bort läkte såret helt.

Anmälan inkom till IVO den 30 december 2016.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stängt för semester

Nyheter Vi har semesterstängt vecka 28-30. Den 31 juli är vi tillbaka. Vi önskar alla läsare, annonsörer och övriga samarbetspartners en riktigt skön sommar!fredag 14/7 17:41

All världens musik möts i Skolparken

Nyheter Programmet spikat för ett nytt Kulturer i möte i Skolparken. Senare än vanligt, men med ett riktigt dragplåster.fredag 7/7 6:32