Orgelmusik i världsklass i Sundbybergs kyrka

Sundbybergs kyrka får riktigt finbesök den 10 september när den meriterade musikern Hampus Lindwall kommer på besök för att delta vid tioårsjubileet av kyrkans orgel.

  • Publicerad 15:46, 7 sep 2017

28-årige organisten Hampus Lindwall är uppvuxen i Solna och har många gamla vänner och sin bror boendes i Sundbyberg. Numera har Hampus Paris som sin bas där han gått en prestigefylld utbildning och är verksam i katedralen Saint-Esprit. Men det blir mycket resande världen över.

– Jag spelar ganska mycket i Frankrike, USA och Asien, säger Hampus Lindwall.

Hampus har haft flera olika typer av samarbeten. Han har bland annat fått jobba med svenska kompositörer och metal-bandet Meshuggah. På söndag kommer han att bjuda på lite blandat.

– Det blir Bach, lite fransk musik och lite överraskningar, säger Hampus.

Hampus uppträdande är en av flera konserter för att fira att orgeln i Sundbybergs kyrka fyller tio år. Från kyrkans sida är det naturligtvis roligt att få besök av en musiker av den här digniteten.

– Det är förstås jätteroligt. Vi försöker hålla så hög standard som möjligt i Sundbybergs kyrka, säger kyrkomusikern Fredrik Ewaldsson.

Konserten i Sundbybergs kyrka börjar 18.00 på söndag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kommunen tar Frösunda till domstol

Nyheter Sundbybergs stad har krävt Frösunda omsorg på 27 miljoner kronor i skadestånd. Vårdbolaget anser inte att de är ersättningsskyldiga och nu är fallet i domstol.torsdag 22/2 18:19

Öppna förskolan kan räddas av nämnden

Nyheter Förskolenämnden har tvärvänt: Med nya ordföranden Ina Djurestål (M) föreslås Rissnekyrkan få 200 000 kronor i bidrag till öppna förskolan.torsdag 22/2 17:03