Trio. Lars Lindkvist, Jane Karlsdotter och Tommy Wallster släpper skiva och ger spelning i Kungsängens konserthus. Foto: Frida J-Kuoppola

Örsundsbroare släpper debutalbum

Örsundbrobon och folkmusikern Jane Karlsdotter är aktuell med ny musik. Nästa helg uppträder hon tillsammans med bandmedlemmarna Lars och Tommy på Kulturhuset i Kungsängen.

  • Publicerad 08:12, 30 mar 2017

Den 9 april kommer folkmusiker-trion ”Jane, Lars och Tommy” till Kulturhuset i Kungsängen.

Dels blir det en spelning, men också release för deras debutalbum.

– Skivan vi släpper nionde april är vår första, mycket beroende på att folk ofta frågar om vi inte har någon. Till slut insåg vi att vi borde spela in en, säger Tommy Wallster.

Bandet består av Jane Karlsdotter, som är en av få kvinnliga riksspelmän på nyckelharpa, bosatt utanför Örsundsbro (Hjälsta).

Lars Lindkvist, på nyckelharpa och så Tommy Wallster som spelar det originella instrumentet cittra.

Både Lars och Tommy bor i Upplands-Bro.

Trion spelar både traditionell och egenkomponerad musik med rötterna i folkmusik och har framträtt både i Upplands-Bro kommun med omnejd, men också i övriga landet.

Bland annat på folkmusikfestivaler som ”Korröfestivalen”.

– Det är Janes egen musik vi framför på skivan och på konserten nionde april. Låtarna har rötter i folkmusiktraditionen men med en stor dos av Janes personlighet i uttrycket.

Lars, Jane och Tommy

Vad? Spelning och skivsläp.

Var? Kulturhuset i Kungsängen.

När? Den 9 april.

Kostnad? Gratis.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt 15-årsgräns på Enköpingsmässan

Nyheter Det var 15-årsgräns på Enköpingsmässan i år. Så blir det även nästan år.onsdag 24/5 13:09

Narkotikapåverkad predikade för ungdomar om hur de borde leva

Nyheter På tisdagskvällen ofredade en man flera personer vid Romberga torg. Ville berätta för ungdomar hur de borde leva.onsdag 24/5 10:02