Entrén mot Stureplan som den är tänkt att se ut i framtiden. Foto: ADIA

Östermalm: Bygg om vid Stureplan

"Vi är på". Östermalm gillar planerna på att bygga om vid Stureplan.

  • Publicerad 11:40, 5 jun 2017

Det råder som bekant en strid om Stureplan och ADIA:s framtidsplaner. Nu har Östermalm stadsdelsförvaltning tagit ställning. Och de ger tummen upp.

Krogstriden om nya Stureplan – två imperier på varsin sida

Redan för nästan två år sedan skickade stadsdelsförvaltningen in ett yttrande när detaljplanearbetet satte igång där de mestadels gillade förslaget men riktade ett par oroliga pekpinnar mot rivningar av vissa byggnader och att det borde byggas fler bostäder i kvarteret när man gör om.

Folket på Stureplan: Så tycker vi om nya planerna

Men när nu det nya förslaget är ute och på nytt valsas omkring för att tyckas till om ger stadsdelsförvaltningen en stor tumme upp. De tycker att alla synpunkter som de gav för två år sedan har åtgärdats.

"Antal bostäder har ökat från 27 stycken i programförslaget till 25-100 i detaljplaneförslaget. I detaljplaneförslaget finns även ett förslag på hur man skulle kunna anlägga gröna tak och få in mer grönska i den nya gallerian. Detaljplaneförslaget innebär även att färre av de befintliga byggnaderna rivs och en sänkning av högst tillåten byggnadshöjd på den nya bebyggelsen. Förvaltningen anser att de synpunkter de lämnade i programsamrådet har tagits omhand på ett bra sätt och är fortsatt positiv till förslaget", skriver de i sitt remissvar.

NYA BILDER: Så vill Abu Dhabi-bolaget bygga om Stureplan

Svaret ska behandlas av politikerna på kommande stadsdelsnämnd, 15 juni.

Samrådet för Stureplan pågår till 27 juni.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor knytblus-manifestation i Gamla Stan

Nyheter Massor av folk har samlat utanför Svenska Akademien ”Alla måste gå”, står det på en av de skyltar som hålls upp i folkhavet utanför Svenska Akademien i en stor manifestation på torsdagseftermiddagen.torsdag 19/4 17:12

Domstol granskade Nobel Center-tomten

Nyheter Snart kommer domen Kampen om Blasieholmen går vidare. I veckan granskade domstol tomten.torsdag 19/4 16:43