Östermalmsborna snålaste pantarna

Skänker minst till bistånd när de pantar burkar på Konsum.

Ny statistik från Kooperation utan gränser visar att pantarna på Konsumbutiker på Södermalm generösast i stan. Över 13 procent av den totala pantsumman från Konsum i Sjöstaden skänktes förra året till bistånd av pantarna genom att de tryckte på biståndsknappen. Snålaste stadsdelen när det gäller att skänka sin pant verkar återigen vara Östermalm där snittet i flera butiker ligger runt 5 procent.
– Jag lägger ingen värdering i det men jag vet att det har varit så även vid tidigare mätningar. Överlag är Stockholmarna väldigt generösa och vi hoppas att de ska inspirera övriga landet, säger Macus Lundstedt, Kooperation utan gränser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Det händer i Söders "hemliga" lokaler

Nyheter ✔Ny restaurang ✔Hälarhärva ✔Nostalgifest Tio tillsynes igenbommade lokaler inom en radie på 200 meter. Följ med in och få svar på frågan: Vad är det egentligen som händer bakom alla nedfällda persienner?måndag 25/9 20:03

BILDER: Så blir nya Spårvägsmuseet

Nyheter Barnens favorit flyttar Klassiska Spårvägsmuseet har lämnat lokalerna på Södermalm. Nu finns skisser på hur museet i Norra Djurgårdsstaden blir.måndag 25/9 18:00