Östermalms saluhall. Foto: Mostphotos

Östermalmshallen fördyras – igen

Renoveringen av Östermalms saluhall från slutet av 1800-talet har stött på hinder efter hinder. På måndagskvällen beslutade politikerna att skjuta till ytterligare mångmiljonbelopp.

  • Publicerad 10:34, 20 feb 2018

Förseningar och fördyringar har kantat renoveringen på Östermalmstorg sedan den drog igång på allvar under 2016.

Ursprungskostnaden för att modernisera saluhallen beräknades till 635 miljoner kronor men den har därefter räknats upp till både 725 miljoner, 760 miljoner och nu på måndagskvällen till hela 980 miljoner kronor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Beslutet som fattades av den rödgrönrosa majoriteten i kommunfullmäktige innebär att fastighetsnämnden medges rätt att fortsatta med upprustningen av Östermalmshallen till en investeringsutgift om 980 miljoner kronor, men att målet ska vara att inte nyttja hela projektbudgeten.

Många timmars debatt i KF på måndagskvällen

Ambitionen är att skynda på färdigställandet så mycket som möjligt. Enligt nuvarande tidplan ska saluhallen vara klar för invigning i juni 2019.

Den borgerliga alliansen reserverade sig med hänvisning till de skenande kostnaderna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Detta har hänt

Juni 2014 fattade kommunfullmäktige (då styrt av den borgerliga alliansen) beslut om upprustning och modernisering av Östermalmshallen. Tegelbyggnaden är från sent 1800- tal och i stort behov av upprustning.

Flera oförutsedda saker har försenat och fördyrat renoveringen sedan dess. Bland annat har berget under byggnaderna, grunden, stommar samt bjälklag varit i sämre skick än vad tidigare provtagningar visat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Avslöjar: Dolt bygge bakom mystiska smällar

Nyheter Förklaringen till de kraftiga ljuden som skakat om delar av Södermalm Smällarna som hörts och känts på Söder i veckan har förbryllat både boende och polisen. Nu visar det sig att det rör sig om sprängningar inuti Skinnarviksberget.lördag 17/3 8:53

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

Nyheter Får inte längre sälja alkohol En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skattenfredag 16/3 17:10