Förslaget på planändringen som har skickats in till stadsbyggnadskontoret. Foto: Rydberg&Co

Östermalmsskola kan bli dubbelt så stor

Gymnasieskolan på Värtavägen söker nytt bygglov – för att växa till nära dubbel storlek.

  • Publicerad 16:06, 26 jul 2017

Hermods gymnasium på Värtavägen har idag 580 elever fördelade på fem olika inriktningar. Skolan ser att efterfrågan på skolplatser i området ökar, och vill därför bygga ut skolan. På så sätt hoppas man kunna ta emot nästan det dubbla antalet elever.

Det är fastighetsägaren Fastighets AB Smedsbacken som ansöker om planändring, för att ändra de befintliga lokalerna och för att bygga ut ytterligare.

– När vi nu söker bygglov igen så passar vi på att ansöka om en utbyggnad. Om förslaget godkänns så ökar skolans kapacitet, säger Anders Evander, från Fastighets AB Smedsbacken.

I sin bilaga om ansökan om planbesked så skriver man också att utvidgningen behövs eftersom många bostäder byggs i närområdena Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden och på Gärdet. Efterfrågan på skolplatser kan därmed också komma att öka. Enligt Stockholm stads lokalförsörjningsplan 2017-2019 förväntas antalet gymnasieelever i staden att öka med nästan 8 600 elever, eller 28 procent, fram till 2024.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här hyllar de Martha – Gullmars välgörare

Nyheter "Nu är det vår tur att ge tillbaka" I fyra år har hon i ur och skur serverat mat till behövande. I torsdags var det hennes tur att uppmärksammas. Gullmarsplan fylldes av kärleksfulla hyllningar då 73-åriga Martha Kubicek bjöds på en...söndag 20/8 10:00

REPORTAGE: I dödens eld – följ med in i nya krematoriet

Nyheter Nio av tio stockholmare väljer att brinna Ett intimt möte med döden: vi fick en unik rundtur i Skogskyrkogårdens toppmoderna nya krematorium. Äntligen är allt på banan efter år av strul.lördag 19/8 10:00