Förslaget på planändringen som har skickats in till stadsbyggnadskontoret. Foto: Rydberg&Co

Östermalmsskola kan bli dubbelt så stor

Gymnasieskolan på Värtavägen söker nytt bygglov – för att växa till nära dubbel storlek.

  • Publicerad 16:06, 26 jul 2017

Hermods gymnasium på Värtavägen har idag 580 elever fördelade på fem olika inriktningar. Skolan ser att efterfrågan på skolplatser i området ökar, och vill därför bygga ut skolan. På så sätt hoppas man kunna ta emot nästan det dubbla antalet elever.

Det är fastighetsägaren Fastighets AB Smedsbacken som ansöker om planändring, för att ändra de befintliga lokalerna och för att bygga ut ytterligare.

– När vi nu söker bygglov igen så passar vi på att ansöka om en utbyggnad. Om förslaget godkänns så ökar skolans kapacitet, säger Anders Evander, från Fastighets AB Smedsbacken.

I sin bilaga om ansökan om planbesked så skriver man också att utvidgningen behövs eftersom många bostäder byggs i närområdena Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden och på Gärdet. Efterfrågan på skolplatser kan därmed också komma att öka. Enligt Stockholm stads lokalförsörjningsplan 2017-2019 förväntas antalet gymnasieelever i staden att öka med nästan 8 600 elever, eller 28 procent, fram till 2024.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Delibutik på Kungsholmen tvingas stänga

Nyheter Svårt konkurrera med näthandeln – trots eko och närproducerat I fyra år har matbutiken nära Norr Mälarstrand sålt ekologiska och närproducerade livsmedel. Men på söndag bommar butiken igen. "Man måste inse när det inte går längre", säger en av ägarna.fredag 23/3 15:30

Stockholm får införa förbud mot dieselbilar

Nyheter Helldén (MP): "Min förhoppning är att det ska vara klart så snart som möjligt" Miljözoner får införas i Stockholm från 2020 men det skärpta dieselkravet får vänta ytterligare två år. Det står nu klart efter att regeringen i dag lämnat besked i frågan.fredag 23/3 14:21