Snart kan man ställa bilen dagtid på fler platser i Söderort. Foto: Charlotte Årling

Över 600 nya p-platser till pendlare

Ställ bilen och ta tuben! Det är uppmaningen från staden som nu öppnar över 600 nya parkeringsplatser för pendlare, nästan alla i Söderort.

  • Publicerad 16:16, 18 okt 2017

Åtta nya pendelparkeringar ska öppna vid idrottsplatser i vinter, samtliga ligger i Söderort. Enligt staden står parkeringarna i stort sett tomma dagtid och kan utnyttjas bättre.

Pendelparkeringarna är fördelade i hela Söderort, från Enskede IP och Bandhagen till Mälarhöjden och Västertorp. Syftet är att göra det enklare för stockholmare att parkera bilen och istället åka kollektivt sista biten till jobbet.  

644 nya p-platser

– Att se över hur parkeringsytor kan användas mer effektivt genom att bland annat nyttja dem effektivare under dygnets alla timmar är ett viktigt uppdrag för oss. Nu skapas i praktiken 644 nya infartsparkeringar på befintliga ytor, säger Christian Rockberger, vd för Stockholm Parkering.

Det ska kosta 15 kronor att parkera och det gäller alla vardagar fram till klockan 18, och man måste ställa bilen där mellan klockan 05 och 09 på morgonen.  

Nya infartsparkeringar

Västertorpshallen, 40 platser

Enskede IP, 50 platser

Enskedehallen, 70 platser

Mälarhöjdens IP, 70 platser

Hagsätra IP, 60 platser

Bandhagshallen, 30 platser

Vårbergs IP, 70 platser

Sätrahallen, 80 platser

Riksmuseet, 174 platser

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt kafé lockar med brasiliansk karisma

Nyheter Cesar tar Brasilien till Västertorp Brasilianska fotbollsspelaren Cesar Sequeira blev kär, flyttade till Skanstull och bytte karriärsbana. Nu har han öppnat Cafécabana i Västertorp.måndag 20/11 17:06

Upprepat hat och hot mot Pride i Bagis

Nyheter "Klart att man blir rädd" Fönster som prytts med Prideflaggan har krossats i Bagarmossen, en regnbågsfärgad lekstuga har utsatts för vandalisering och hat- och hotfulla budskap mot Pride har sprejats på byggnader i området.måndag 20/11 16:44