Går mer sällan under hösten. Inte förrän i december får vi samma turtäthet som före avstängningen. Foto: ROLF ANDERSSON

Överfullt – nu satsar Arriva på förlängda tåg på Roslagsbanan

Det har varit trångt på Roslagsbanan under rusningstrafiken. Nu ska fler tåg under få sex vagnar i stället för tre.

  • Publicerad 15:49, 22 aug 2017

Många resenärer har rapporterat om fullsatta vagnar under rusningen på Roslagsbanans Kårstalinje. Från den 23 augusti ska två morgontåg mot stan få sex vagnar i stället för tre, skriver nu Arriva i ett pressmeddelande. Det är tågen med avgång 7.08 och 8.08 som får sex vagnar.

”Efter trafikstarten av Kårstalinjen i veckan har det visat sig att fler resenärer än väntat åker från Vallentuna”, skriver Arriva vidare i pressmeddelandet.

De tåg som avgår från Vallentuna klockan 7.23, 7.38 och 7.53 har redan sex vagnar.

Från och med vecka 35 kommer även vissa eftermiddagsturer mot Vallentuna att förstärkas, enligt Arriva.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så kommer vargjakten gå till: har två specialtränade hundar

Nyheter "Jaktledaren bestämmer från dag till dag" Skyddsjakten på den varg som härjat i Vallentuna får ske dygnet runt och använda andra metoder än vid vanlig jakt. Folk har även kontaktat länsstyrelsen och sagt vad de tycker om jakten.torsdag 21/9 16:38

Nio bilder av framtidens Täby – Men vad är det vi ser?

Nyheter Täby tittar mot 2050 Nya torg, massor av bostäder, bättre kommunikationer – här kan du spana in visionsbilderna över hur Täby ska se ut i framtiden.torsdag 21/9 16:15