BÖTER. Sollentunaborna betalar allt mer i böter. Foto: Leif Oldenburg

P-böter för 12 miljoner i Sollentuna

Felparkerarna i Sollentuna fick förra året betala över 12 miljoner kronor i böter. Det nästan en fördubbling sedan 2016.

  • Publicerad 10:54, 12 jan 2018

Sollentuna är en av de kommuner som ligger högt upp på listan bland de där flest parkeringsböter betalas. Förra året betalades 12 136 450 kronor i parkeringsböter i Sollentuna. Året innan var siffran betydligt lägre med 7 660 300 kronor.

Bryter man ner det totala bötesbeloppet per invånare landar snittbeloppet på 169 kronor. Siffran i grannkommunen Upplands Väsby är istället bara 38 kronor.

Utvecklingen ser dock likadan ut på andra håll i landet.
– Det har skett en ökning om man tittar på utfärdade belopp. Det sammanlagda beloppet i Sverige har ökat med 60 miljoner mellan 2016 och 2017, från 906 miljoner till 960 miljoner, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, till Nyhetsbyrån Siren.

Samtidigt har inte antalet utfärdade felparkeringsavgifter ökat nämnvärt, så en förklaring skulle kunna vara att kommunerna har höjt beloppen för felparkeringsavgifterna, enligt Mikael Andersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen gripen för mordförsök i Rotebro

Nyheter Under torsdagseftermiddagen skottskadades en man i Rotebro. Ingen är ännu gripen i ärendet.fredag 20/4 12:33

"Fjolårsgräset fungerar nästan som krut"

Nyheter Brandkåren uppmanar till försiktighet Många vill säkert röja upp i trädgården under helgen och elda gammalt gräs, löv och grenar. Men det gäller att vara försiktig. Brandrisken är stor. – Det döda fjolårsgräset fungerar nästan som krut,...fredag 20/4 12:16