På årsdagen av våldsattacken: ny naziaktion på Kärrtorps gymnasium

Nazister har ännu en gång slagit till mot Kärrtorps gymnasium – denna gång på årsdagen av attacken i Kärrtorps centrum. "Det känns väldigt osäkert här", säger en elev.

  • Publicerad 14:26, 15 dec 2015

"Tyvärr har folk på skolan blivit vana med att se nazistklotter."

Natten till idag har nazistiska Svenska Motståndsrörelsen (SMR) märkt Kärrtorps gymnasium med sin logga och budskapet "nationalsocialistisk zon". Idag är det exakt två år sedan SMR slog till med brutalt våld mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorps centrum. En manifestation arrangeras i eftermiddag av gräsrotsrörelsen Linje 17 mot rasism.

– Det här känns väldigt osäkert. Senast nazisterna klottrade ner skolan var bara för en vecka sedan. Och nu igen, på årsdagen, säger en elev till Tidningen Hammarby/Skaprnäck.

För en vecka sedan löd budskapet på skolans dörr "genom kamp till seger".

– Tyvärr har folk på skolan blivit vana med att se nazistklotter. Men jag blir fortfarande lika chockad. Det känns mer och mer osäkert. Men jag ska gå på manifestationen ikväll, säger eleven.

Ingen kommentar om hot

På polisen säger presspersonen Kjell Lindgren så här inför Linje 17 mot rasisms arrangemang på torget:

– Vi yttrar oss inte om hotbilder i förväg. Det vore dumt att göra det. Bedömer vi att det finns en förhöjd hotbild arbetar vi direkt med den part som det berör.

Hur är er bevakning på plats ikväll?

– Bevakning och bemanning är en säkerhetsåtgärd. Så det pratar vi inte heller om i förväg, säger Kjell Lindgren.

Tidningen Hammarby/Skarpnäck har försökt nå rektorerna på Kärrtorps gymnasium för en kommentar.

Läs mer:

Svalt intresse för årsdag av naziattack, men; "Vi kärrtorpar på!"

Kärrtorps gymnasium: "Klart att nazisterna har påverkat"

Kärlek blev svaret på nazikupp i Kärrtorp

Lugnt på årsdagen av attacken

Nazister störde öppet möte i Björkhagen

Nazister spärrade av Kärrtorps gymnasium

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så rustar de Nackareservatet inför sommaren

Nyheter "Skräpar ner" medvetet Naturbibliotek, massor av växter, handikappanpassade grillar och fler holkar till fladdermöss. Det här händer i Nackareservatet nu när värmen är på g. Inklusive en kontroversiell nyhet.måndag 23/4 19:00

KLUBBAT: Ny skola ska byggas i Gröndal

Nyheter Den gamla ska rivas och ersättas Stockholms kommunfullmäktige har nu sagt ja till att bygga en helt ny kommunal grundskola i Gröndal för nära en halv miljard kronor.måndag 23/4 18:11