Pallagret i Brunna brann ner för andra gången i år

I natt brann ett pallager på Symmetrivägen i Brunna ner, för andra gången i år. Branden är släckt och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

  • Publicerad 13:08, 16 dec 2017

Larmet kom in till Räddningstjänsten klockan 01.17 natten till lördagen. Styrkor från fyra stationer åkte till industritältet i Brunna, och polisen fick in larmet strax därefter.

Omkring klockan halv fyra på morgonen var branden under kontroll, men släckningsarbetet pågick i några timmar till. Industritältet hade blivit övertänt och gick inte att rädda. 200 kvadratmeter brann ner.

På lördagsförmiddagen kom polisens tekniker till platsen.

– Vi inleder en förundersökning om mordbrand. Ingen har kommit till skada, säger Sven-Erik Olsson presstalesperson för polisen i Stockholm.

Brann tidigare i år

Lagret har brunnit en gång förut i år. Den 3 januari 2017 brann 20 000 lastpallar ner. Och den 18 november i år hittades en bensindunk och en tändare på platsen. Polisen misstänkte då försök till anlagd brand.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är bara så arg. Jag har verksamhet i området och efter det förra försöket har vi hållit ett extra öga, säger Christian Eggert, som bevittnade den kraftiga branden i natt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kevin Lyttle gästar Kungsängen

Den 27 januari gästar världsartisten, Kevin Lyttle, Kungsängen Restaurang och Sportbar. Reaktionerna både bland gäster och anställda är starka.onsdag 17/1 11:58

Håbos näringsliv ska bli topp 20 i Sverige

Näringslivet i Håbo kommun har varit ett sorgebarn länge. Nu ska det lyfta rejält de kommande åren. – Vi ska vara en av Sveriges 20 bästa kommuner när det gäller näringslivet, säger Håbo Marknads vd...onsdag 17/1 9:32

Senaste numret

Bålstabladet