Parkteatern till Vallentuna för första gången: "Blir smaskigt"

Nu är det klart att Vallentuna får besök av Parkteatern i sommar. Och det är en "smaskig" hyllningsföreställning till Abba som står på repertoaren.

Sommaren 2015 inledde kulturförvaltningen ett samarbete med Parkteatern i Stockholm för att i liten skala föra ut föreställningar i länet.

Täby kommun ingick i pilotprojektet, tillsammans med Österåkers kommun. I år har projektet utökats med fler kommuner och den 25 augusti kommer den till Vallentuna och Kvarnbadet.

Abba hyllas

Enligt kulturförvaltningen är det "The Visitors" – en musikalisk resa genom Abbas repertoar, som ska spelas i Vallentuna.

– Det är smaskig hyllningsföreställning, en superhärlig sommargrej, säger Isabella Roos presskontakt för Parkteatern, som berättar mer om projektet att få ut kultur över hela länet.

– Vårt huvuduppdrag är att spela i Stockholms stad men hela Stockholm växer och vi ser det här som en möjlighet att sprida kultur, det finns en törst i många kranskommuner och Vallentuna ville att vi skulle komma, säger Isabella Roos.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mysteriet med frukostfrallorna i hästhagen är löst

Nyheter När Caroline Nylander och hennes stallkompisar mockade hagen hittade de något anmärkningsvärt. Tre frukostfrallor låg gömda under bajshögarna. Vem hade lagt dem där?måndag 29/5 15:59

Nu är jättebygget i Molnby igång: "Vår pulsåder i Vallentuna"

Nyheter "Närmare samband mellan stad och lantliv" Den nya depån, som kostar en miljard att bygga, fick sig ett första spadtag av ledande politiker. – De 22 nya tågen ska få någonstans att bo, säger Christoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd.måndag 29/5 15:08