Parkteatern tillbaka i Täby i sommar

Förra året spelades Dollywood på Täby torg. Nu är det klart att Täby återigen får besök av parkteatern.

Sommaren 2015 inledde kulturförvaltningen ett samarbete med Parkteatern i Stockholm för att i liten skala föra ut föreställningar i länet.

Täby kommun ingick i pilotprojektet, tillsammans med Österåkers kommun. Förra sommaren, den 20 augusti, fick Täby besök av parkteatern igen då projektet utökades.

Nu fortsätter satsningen även detta år och den 23 augusti är det dags.

– Det här är jättefint, det här är en tradition för Täby. Det är fantastiskt att vi får ta del av stadsteaterns utbud, säger Robert Stopp (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Enligt kulturförvaltningen är det "The Visitors", en musikalisk resa genom Abbas repertoar som ska spelas i Täby.

Förra året spelades teatern på Täby torg, eftersom det skedde ombyggnationer i Åkerbyparken. Men nu flyttar eventet tillbaka till Åkerbyparken

– Jag märkte att det inte var optimalt på torget, de som inte fick plats på bänkarna ville inte sätta sig på en torgyta på marken. Därför tänkte jag att man skulle vara i en park, där man kan sitta på en filt i grönskan, säger Lina Browall, kulturchef på Täby kommun.

– Den ytan i Åkerbyparken där parkteatern spelats tidigare kommer inte att byggas om så det fungerar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu säljer han vinnarbutiken – här är Jaans absolut bästa minnen

Nyheter ✔️Var ligger köttdisken? ✔️Stressad vann storkovan ✔️Räddade julen Efter 14 år väljer Jaan Bekil att sälja sin verksamhet. Nu berättar han om alla oförglömliga minnen från Vallentuna. – En tvåbarnsmamma vann pengar till julklappar.måndag 24/4 11:00

Vallentunas tofusuccé ska hjälpa Stockholm att öka företagandet

Nyheter Johanna Guo som driver framgångsrika Yipin Soya i Vallentuna har valts ut som internationell talang. Nu ska hon hjälpa hela regionen att locka fler företagare. "Det var ett bra val att flytta hit".måndag 24/4 9:53