Parkteatern tillbaka i Täby i sommar

Förra året spelades Dollywood på Täby torg. Nu är det klart att Täby återigen får besök av parkteatern.

  • Publicerad 13:45, 19 apr 2017

Sommaren 2015 inledde kulturförvaltningen ett samarbete med Parkteatern i Stockholm för att i liten skala föra ut föreställningar i länet.

Täby kommun ingick i pilotprojektet, tillsammans med Österåkers kommun. Förra sommaren, den 20 augusti, fick Täby besök av parkteatern igen då projektet utökades.

Nu fortsätter satsningen även detta år och den 23 augusti är det dags.

– Det här är jättefint, det här är en tradition för Täby. Det är fantastiskt att vi får ta del av stadsteaterns utbud, säger Robert Stopp (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Enligt kulturförvaltningen är det "The Visitors", en musikalisk resa genom Abbas repertoar som ska spelas i Täby.

Förra året spelades teatern på Täby torg, eftersom det skedde ombyggnationer i Åkerbyparken. Men nu flyttar eventet tillbaka till Åkerbyparken

– Jag märkte att det inte var optimalt på torget, de som inte fick plats på bänkarna ville inte sätta sig på en torgyta på marken. Därför tänkte jag att man skulle vara i en park, där man kan sitta på en filt i grönskan, säger Lina Browall, kulturchef på Täby kommun.

– Den ytan i Åkerbyparken där parkteatern spelats tidigare kommer inte att byggas om så det fungerar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Spana in jätteanläggningen i Danderyd – vill bli självklara valet i Norrort

Nyheter 18 övernattningsrum Nu står Catella Arena klar i Danderyd. På torsdag är det officiell invigning av den 12000-kvadratmeter stora anläggningen. Nu börjar arbetet med att bli den självklara mötesplatsen för...måndag 23/4 14:38

Ny storägare går in när ett av Täbys största företag växer

Nyheter Blir de bli kvar i Täby? Efter ett riktigt rekordår vinstmässigt, och med en ny partner vid sin sida ser Skincity-grundarna positivt på framtiden. Frågan är om det blir i Täby.måndag 23/4 11:46