Mobilt. Användande av streamingtjänster driver upp dataanvändandet Foto: Mostphotos

Pendling boostar mobilsurfandet

Ekerö har mest mobilsurfande i Stockholm. Den långa pendlingen till jobbet är anledningen, tror Telenors nätexpert Magnus Österholm.

  • Publicerad 18:03, 24 okt 2017

Det är ett pendlarbeteende som vi kan se.

Ekerö kommuns invånare är ett mobilsurfande folk. Det visar en rapport från mobiloperatören Telenor som analyserat datatrafiken bland sina drygt 3 000 kunder i Ekerö kommun. Mobilsurfandet här är störst i Stockholms län och ökade dessutom med 36 procent mellan september 2016 och september 2017, jämfört med samma period åren innan.

– Det man kan se genomgående i Stockholms län är att det är pendlarkommuner som har väldigt hög dataanvändning. Och det tror jag beror på att data har blivit billigare och du kan surfa mer för pengarna än tidigare, och då är streaming en sådan grej som man kan göra på bussen, tunnelbanan eller båten till jobbet. Så det är ett pendlarbeteende som vi kan se, tror jag, säger Magnus Österholm.

Det är just streaming som driver upp dataanvändandet och Telenors undersökning visar att det är många som använder tjänster så som SVTplay, HBO och Netflix.

– Och störst av alla är Youtube. Den driver mest trafik av den typen av tjänster. Och fler och fler streamar, så det är den underliggande förklaringen till ökningen, säger Magnus Österholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

”Jag känner mig maktlös”

Nyheter Första datumet var satt till sista februari i år. Sedan sköts det upp till slutet på augusti. I onsdags kom det nya beskedet: Till årsskiftet ska Pressbyrån på Drottningholm vara utrymd och förberedd...onsdag 21/2 14:50

Lastbil tappade container vid Tappström

Nyheter En stor container ligger på Ekerövägen. Den har blockerat ett körfält.onsdag 21/2 13:06

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter