Pepparkakshus-succé i Skokloster

Pepparkakshus-tävlingen i Skokloster är avgjord. – Det här ska vi garanterat göra igen, säger Catharina Kimby, ägare av Skoklostermacken.

  • Publicerad 09:46, 15 dec 2017

För ett par veckor sedan skrev vi om att Skoklostermacken ville införa en ny jultradition. En pepparkakshus-tävling.

Arrangemanget blev en succé.

– Det är så himla kul. Det var 187 personer som röstade på bidragen. Och det var riktigt jämnt i omröstningen, säger Catharina Kimby, ägare av Skoklostermacken.

Totalt deltog åtta pepparkaksbyggare. Och när omröstningen var avgjord skiljde endast en röst vinnaren och tvåan åt.

– Det är helt otroligt. Jag kontrollräknade fyra gånger. Vinnarhuset är jättefint, men samtidigt är alla som deltog vinnare. Alla fick pris, säger Catharina Kimby.

Och trots att tävlingen precis har avgjorts börjar Catharina Kimby redan blicka framåt, mot nästa jul.

– Det här ska vi garanterat göra igen. Det är så kul att så många Skoklosterbor slöt upp kring det här, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Gamla Coop-huset blir padelhall

Nu byggs en padelhall i Brunna. – Det känns jätteroligt att bidra med den hetaste sporten till kommunen, säger Magnus Bubini.fredag 20/4 12:00

Håbo söker 9,7 miljoner för flyktingkostnader

Regeringen delar ut 5,2 miljarder kronor till kommunerna för mottagande och bosättning av ensamkommande barn och ungdomar. Håbo har ansökt om 9,7 miljoner för kostnader kommunen har haft.fredag 20/4 10:21

Senaste numret

Bålstabladet