Visionen enligt ägaren Lilla Mörby utveckling. Foto: Urban minds

Planen: Här ska 1 200 nya bostäder byggas i Vallentuna

Företaget som äger fastigheten Mörby 2:9 har gjort en plan för området. Längs Väsbyvägen vill de bygga upp till 1 200 nya bostäder, förskolor och kafé.

  • Publicerad 10:36, 10 nov 2017

Vallentuna kommun jobbar med en ny översiktsplan som handlar om hur kommunen ska utvecklas fram till år 2040. Företaget som äger Mörby 2:9, som ligger väster om Vallentuna centrum och söder om väg 268, har kommit med en vision om hur området ska bebyggas.

I det största av förslagen ingår upp till 1 200 bostäder i både flerbostadshus, villor och stadsradhus längs Väsbyvägen.

– Det här området är ett av flera som diskuteras. Men det är ett tidigt skede, berättar Daniel Jarl, översiktsplanerare.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under september och oktober har den som vill tycka till om översiktsplanen kunnat göra det.

– Nu jobbar vi med att sammanställa synpunkter och uppdatera planen utifrån synpunkterna.

Därefter blir det ett nytt samråd i vår, och framåt sommaren ska kommunfullmäktige ta ställning till översiktsplanen.

– En översiktsplan är till för att visa vad kommunen vill, det är en början på en lång dialog och planering innan saker och ting händer i verkligheten. Ett viktigt uttryck för vad kommunen vill, förklarar Daniel Jarl.

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

QUIZ: Kungafamiljen i den kungliga huvudstaden

Nyheter Hur bra koll har du egentligen på vår kungafamiljs förehavanden i Stockholm? Utmana dina rojalistiska kunskaper i vårt quiz!fredag 19/1 17:00

Trafikolycka i Täby - två bilar bärgades

Nyheter "ambulans till platsen Två personbilar var med i en trafikolycka under eftermiddagen. Ambulans och polis är på väg till platsen.fredag 19/1 16:30