Kan ryka. Här planeras det för bostäder och kanske restaurang. Foto: Redaktionen

Planen: Ta bort centrumparkeringen i Vallentuna

Parkeringen i Vallentuna centrum, framför Ica och Systembolaget, ligger pyrt till. Nu planeras det nämligen bostäder på platsen.

Det kan snart vara slutparkerat på den större parkeringen i centrum, som ligger framför Systembolaget och Centrumkyrkan. Planen är att bygga bostäder på ytan.

– Det är tänkt att det ska vara ett hus som innehåller både bostäder och andra verksamheter. Och kan möjliggöra att man kanske kan ha någon restaurang på det översta våningsplanet, säger Björn Stafbom, planchef.

Exakt hur många våningar huset kommer att vara är inte klart. Inte heller hur många lägenheter det är tal om är riktigt spikat.

– Men i programmet pratar vi om fyra eller fem våningar, men det kan bli högre. Och säg 100 lägenheter, mellan tummen och pekfingret. Sådant där får man ta med en nypa salt, säger Björn Stafbom.

Varför just där?

– Det är ett väldigt centralt läge, och det är utmärkt att blanda verksamheter där. Du kan ha handel, arbetsplatser, bostäder och kanske en restaurang. Plus att det är nära till Roslagsbanan, säger Björn Stafbom.

Hur blir det med parkeringen?

– Den kan inte vara kvar om man bygger ett hus där, så den parkeringen kommer att ersättas av ett garage. Vi har garage dels vid Ica, under Konsum och centrumgaraget och de är tillgängliga för alla. Man ska ha möjlighet att ta sig till affärer i Vallentuna.

Vad händer nu?

– Det är ett planuppdrag så nu börjar det formella planarbetet. Vi bedömer att planarbetet kan vara avslutat 2019. Sedan kan man försöka börja bygga ganska snart efter. Trolig byggstart är 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Lämnande min dementa mormor på fel adress flera gånger"

Nyheter Hård kritik mot "turbunden resa" i Täby Mickaela Bergholtz känner sig orolig varje gång hennes dementa mormor ska hämtas eller lämnas med "turbunden resa". Efter flera incidenter känner hon sig inte längre säker på att mormodern blir...onsdag 20/9 19:58

Drag under galoscherna för nya skoaffären

Nyheter Från kemtvätt och nyckeltillverkning till skoförsäljning. Isak Issa säljer numera skor i sin skomakarbutik i Vallentuna centrum. Och det går fint, berättar han.onsdag 20/9 19:10