Omtag. Foto: Mostphotos

Planerna för Stureplan måste göras om

Majoriteten i stadsbyggnadsnämnden är överens. De omtvistade planerna för Stureplan skickas tillbaka till ritbordet.

  • Publicerad 15:28, 9 nov 2017

Efter att ha bordlagt planerna för Stureplan två gånger har majoriteten i stadsbyggnadsnämnden nu bestämt sig: det blir återremiss.

Vi reder ut: Vad är det egentligen som ska rivas på Stureplan?

– Det blir något av en omstart av hela projektet. Vi måste minska omfattningen av rivningarna. Det behöver tas fram ett försiktigare förslag som får större acceptans. Det är ett väldigt svårt projekt och förslaget har mycket bra också men det krävs ett omtag, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S).

80-talshuset kan stoppa nya Stureplanerna

Hur känns det nu?

– Naturligtvis bra att vi är överens, säger Mogert (S).

Stureplanerna skjuts upp – igen

– Det är för mycket rivningar och för många tillkommande volymer. Det blir återremiss, mer än så kan jag inte säga nu, säger Cecilia Obermüller (MP).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sopföretagets reklamkupp kan bli kostsam

Nyheter Döm själva – är kampanjen på rätt sida gränsen? Lapparna med återvinningsinformation som spridits på Kungsholmen har en logga som är förvillande lik Stockholms stads. Men allt är en listig kupp av ett app-företag. Nu kan tilltaget få rättsliga...onsdag 22/11 20:27

JUST NU Förseningar på gröna linjen

Nyheter Ungdomsgäng drog i nödbromsen: “Får effekt på hela systemet” Gröna linjen har under onsdagskvällen varit drabbad av både förseningar och inställda avgångar. Enligt SL beror det på att ett ungdomsgäng drog i nödbromsen vid Skanstull tidigare i eftermiddags.onsdag 22/11 18:31