Poddar. Jacqueline Levi gör "Psykologipodden". Foto: Alexander Levi

Podden som hjälper folk som mår dåligt

Sexuella övergrepp, stress, trauman, depression. Det är bara några av de ämnen som studenten Jacqueline Levi tagit upp i Psykologipodden. Efter en paus blev terrordådet i Stockholm startskottet för nya avsnitt.

  • Publicerad 11:41, 1 nov 2017

Vasastadsbon Jacqueline Levi pluggar till psykolog och driver en podd för att sprida kunskap om psykisk ohälsa.

Hon ordnar loppet för psykisk hälsa: "Jag vill visa att det går, oavsett hur mörkt livet varit"

– Jag startade den i slutet av förra sommaren. Jag tänkte på hur mycket vi lär oss på psykologutbildningen som allmänheten skulle vara hjälpta av. Den nationella statistiken talade för sig själv – behovet av förståelse för psykologiska fenomen var enormt. Men även om man kan vara intresserad så är det svårt att orientera sig bland den information som finns om man inte har förkunskaper, säger Jacqueline Levi och fortsätter:

– Det är här Psykologipodden kommer in. Avsnitten kan handla om tecken på ohälsa, hur man söker hjälp och vad som händer under ett samtal med en psykolog. Många vet inte var de ska vända sig när de mår dåligt.

Podd om psykisk ohälsa ska få Kungsholmens unga att må bättre

Ett tag var Jacqueline Levi tvungen att ta en paus.

– Jag gör ju det här ideellt och när jag dessutom arbetade inom psykiatrin så spelade jag in podd på natten, det gick inte ihop.

Ångestpodd ska få oss att prata om hur vi (egentligen) mår

I våras satte hon i gång igen.

– Jag tyckte det kändes viktigt efter terrordådet att bidra med kunskap om trauma och krishantering för barn respektive vuxna, och sen var jag igång igen.

Planen framöver är att starta en youtube-kanal.

– Jag söker stipendiepengar för att kunna fortsätta. Det vore kul med rörlig bild och kanske syntolkning. En podd kräver ju att man kan höra.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grand gör om fasaden – för att se äldre ut

Nyheter "Vi vill återskapa en fasad som berättar vår historia" Uppmärksamma stockholmare har noterat att en del av Grand Hôtel sett annorlunda ut den senaste veckan. Målet är att hela byggnaden ska genomgå samma totalförvandling.fredag 17/11 16:08

Här blir nytt bilförbud på Södermalm

Nyheter Gata planeras stängas av för privatfordon För att öka framkomligheten för busslinje 4 kommer delar av den centrala gatan på Södermalm att stängas av.fredag 17/11 11:55