Nu ska polisen synas mer på de tider invånare känner sig osäkra. Foto: Hege Hellström

Polis + kommun = tryggare Vallentuna

Träffar varje vecka med kommun, polis och räddningstjänst ger bra koll på läget i Vallentuna kommun, menar Therese Eriksson, trygghets- och folkhälsosamordnare. Invånarna efterfrågar mer belysning och mindre klotter.

  • Publicerad 16:04, 4 jan 2018

Fokus i ”Tryggare Vallentuna”, ett nätverk där bland andra kommun och polis ingår, ligger på trygghetsfrämjande och brottsförebyggande insatser.

– Vi träffas varje vecka, kommun, räddningstjänst och polis för att prata kring varandras verksamheter och aktuella händelser så vi har bra koll på vad som händer i kommunen, säger Therese Eriksson, trygghets- och folkhälsosamordnare.

Hon berättar att den upplevda tryggheten bland invånarna ökat.

– Det är svårt att mäta tryggheten, det är en känsla som är olika hos varje individ, men trygghetsundersökningen visar ändå att Vallentunaborna känner sig mer trygga 2017 jämfört med 2016.

Invånarna har i undersökningen sagt att de vill se mer av polisen, att belysningen borde vara bättre på offentliga platser och att det borde vara nolltolerans mot klotter och skadegörelse.

Bland åtgärderna år 2018 är att polisen ska synas mer på utvalda platser och tidpunkter som upplevs otrygga. Grannsamverkan ska få stöd, och man ska arbeta med sociala insatsgrupper. En annan insats är att kommunen ska marknadsföra ”Tryggt och snyggt”, en app som används för felanmälan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Grannar fick rätt - stopp för borätter på villatomter

Nyheter "Om jag inte reagerat hade husen stått klara" Kreativa fastighetsutvecklare har lärt sig tjäna miljonbelopp genom att fiffla sig förbi byggreglerna i villaområden. Senaste trenden: sök bygglov för en villa men bygg ett parhus och sälj tre...torsdag 19/4 16:41

Fortsatt strul på Kårstalinjen

Nyheter Ersättningsbussar körs Tidigare var det stopp på grund av en olyckshändelse. Nu oregelbunden trafik på grund av signalfel mellan Kragstalund och Visinge.torsdag 19/4 13:44