Foto: Arkiv

Polis stoppade förare med skarpladdat vapen

På tisdagskvällen stoppade polis en personbil på E18. Efter en husrannsakan av bilen blev mannen misstänkt, för inte mindre än tio olika brott.

  • Publicerad 09:14, 7 jun 2017

Sent på nationaldagskvällen stoppades en personbil på E18 i höjd med Ekolsund. Polisen fattade misstanke om att mannen var narkotikapåverkad. Det verkade mannen också vara. Men det skulle visa sig bara vara toppen av ett isberg. Efter att polis genomförde husrannsakan av bilen misstänks mannen för en rad brott.

I bilen finner polisen ett skarpladdat handeldvapen, en teleskopbatong, flera flaskor pepparspray och dopingpreparat. Dessutom visar sig bilen som personen kört varit belagd med körförbud, personen saknar även giltigt körkort.

Nu misstänkts mannen för följande brott:

* Grovt vapenbrott (skarpladdat handeldvapen).

* Brott mot knivlagen (Teleskopbatong).

* Vapenbrott (Pepparspray).

* Dopingbrott, genom innehav.

* Dopingbrott, eget bruk.

* Brukande av bil med körförbud.

* Brukande av bil med användningsförbud.

* Grov olovlig körning.

* Ringa narkotikabrott, eget bruk.

* Rattfylleri under drogpåverkan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus: Stöld och vapenbrott

Nyheter Den kalla fredagskvällen blev tämligen lugn i Enköping. En bil med fyra unga personer i tilldrog sig dock poolisens intresse.lördag 24/2 9:42

Långa väntetider för att förnya pass – "var ute i god tid".

Nyheter Nästa lediga tid i Enköping för att förnya sitt pass är i slutet av april. – Det är bra att vara ute i god tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.fredag 23/2 10:31