PRESENTATION. Polischef Emil Andersson och kommunpolis Malin Sundström berättade för poliserna om det polisiära läget i kommunen. Foto: Charlotte Årling

Polischefen ser samband mellan morden

Morden i Väsby för tre veckor sedan utreds som skilda ärenden av olika utredningsteam men lokalpolischef Emil Andersson finner det troligt att de hänger ihop. – Min personliga reflektion att det vore konstigt om de inte hade något samband, säger han.

  • Publicerad 07:40, 5 dec 2017

Polischef Emil Andersson och kommunpolis Malin Sundström presenterade på måndagskvällen läget med det brottsförebyggande arbetet i Upplands Väsby.

Förra gången som de besökte kommunstyrelsen hade en bankomatsprängning just i träffat. Nu var två mord högst upp på agendan. Bägge skedde den 14 november.

– Det skapar naturligtvis oro i kommunen, säger Emil Andersson.

Men han tillägger att utredningsläget ser bra ut.

– En person sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i det ena fallet. Det var tre, fyra dygns intensiv jakt innan vi fick tag på honom. Utredarna jobbar brett i det här för att inte låsa in sig. Vi jobbar därför enligt två spår med två olika utredningsteam. Fördelen med att vara i Stockholmsområdet är att när något sådant här väl händer så tillsätts resurser, säger Emil Andersson.

På en direkt fråga antyder han att morden skulle kunna hänga ihop.

– Det går bra i båda ärendena. Utan att föregå utredningarna är min personliga reflektion att det vore konstigt om de inte hade något samband.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya besked från SL: Skipstop ska utvärderas

Nyheter Förra veckan infördes snabbtåg och skipstop i pendeltågstrafiken. Kritiken lät inte vänta på sig och redan nu ska systemet utvärderas.måndag 18/12 16:14

Man häktad för två Väsbymord

Nyheter Den 14 november sköts två män till döds i Upplands Väsby. Nu har en man i 40-årsåldern häktats på sannolika skäl misstänkt för båda morden.måndag 18/12 13:53