Polisen kan dock inte bekräfta att det är just det lodjuret som fångats på bild. Foto: Mostphotos

Polisen bekräftar: Har hittat dött lodjur

Ett lodjur har setts till flertalet gånger i Täby. Polisen bekräftar nu att de hittat ett dött lodjur på E18 i Täby.

  • Publicerad 14:19, 15 nov 2017

Under helgen och veckan har flertalet Täbybor observerat och fångat ett lodjur på foto och film. Nu har dock det många fruktat inträffat - ett lodjur har blivit överkört.

– Vi vet inte om det är det lodjuret men vi fick ett påkört lodjur på E18 vid Hägernäs igår kväll. Det är någon som kört på den och lämnat platsen, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

– Den var död när patrullen kom fram.

Även om polisen inte med säkerhet kan säga att det är det lodjur som fångats på film och bild, tror Jan Berlin att det kan vara så.

– Jag antar att det är så. Det kan inte finnas så många lodjur som springer runt. Jag har nog aldrig hört talas om det tidigare. Vi har haft någon varg som blivit påkörd vid Hagby tidigare.

Vad hände med kroppen?

– Vi kör upp sådana där arter till Naturhistoriska. Jag antar att de nog gör en obduktion och tittar och tar DNA, ser var de kommer ifrån. Så brukar det vara med vargar, säger Jan Berlin.

Kan ni hitta den som körde över det?

– Nej, det är i stort sätt omöjligt. De kanske inte märkt att de kört på det där.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ljuspelare fångad på bild i norra Stockholm

Nyheter "Det var så läckert" Martina Stålstrand var snabb att fånga dessa ljusfenomen på bild. Hela fyra stycken sågs på kvällshimlen under måndagsnatten.måndag 18/12 19:17

Hyllade 20-åringen på Byleskolan – "Har blivit mer vuxen här"

Nyheter "Ge oss Niklas på förstasidan, annat vore skandal!" Täbybon Niklas Byström rankas högt av sina medarbetare på Byleskolan. Här berättar han om hur hans arbete fått honom att bli mer vuxen.måndag 18/12 16:59