Se upp. Musik i hörlurar gör att stans cyklister tappar fokus. Foto: Jonatan Bylars

Polisen: Cyklister, skärp er!

Stans cyklister måste skärpa sig, tycker polisen. – Många kör för fort, säger kommunpolisen Peter Enell.

I söndags krockade en bilist med en cyklist på Brahegatan. Polis och ambulans kom till platsen men lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad.

Nu när det börjar bli varmt är det allt fler som cyklar och Peter Enell, kommunpolis, tycker att stadens cyklister måste skärpa sig.

– Många kör alldeles för fort, de ser inget och hör inget eftersom de lyssnar på musik i hörlurar. Det är ett generellt problem i hela staden med bristande respekt för trafikregler. Mina kollegor som cyklar är ofta de enda som stannar vid rödljus till exempel , säger Peter Enell.

Han menar att det främst är cyklisten som måste vara vaksam i trafiken.

– Självklart måste bilisterna också ha koll men cyklisterna har i regel mycket bättre översikt, säger Peter Enell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ekomatkedja vill expandera – för dina pengar

Nyheter Den ekologiska matvarukedjan Paradiset ber stockholmarna att lätta på plånboken i en nystartad crowdfundingkampanj. Men det beror inte på att affärerna går knackigt, enligt vd Johannes Cullberg:...fredag 22/9 14:00

Ledig polis grep langare efter löprunda

Nyheter "En ledig kväll blir inte alltid som man tänkt sig" Som polis är man aldrig helt ledig. Det konstaterar polisassistent Theo Mandoki som nyligen fick en rejäl löprunda kring Gullmarsplan.fredag 22/9 12:40