Se upp. Musik i hörlurar gör att stans cyklister tappar fokus. Foto: Jonatan Bylars

Polisen: Cyklister, skärp er!

Stans cyklister måste skärpa sig, tycker polisen. – Många kör för fort, säger kommunpolisen Peter Enell.

  • Publicerad 11:18, 24 apr 2015

I söndags krockade en bilist med en cyklist på Brahegatan. Polis och ambulans kom till platsen men lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad.

Nu när det börjar bli varmt är det allt fler som cyklar och Peter Enell, kommunpolis, tycker att stadens cyklister måste skärpa sig.

– Många kör alldeles för fort, de ser inget och hör inget eftersom de lyssnar på musik i hörlurar. Det är ett generellt problem i hela staden med bristande respekt för trafikregler. Mina kollegor som cyklar är ofta de enda som stannar vid rödljus till exempel , säger Peter Enell.

Han menar att det främst är cyklisten som måste vara vaksam i trafiken.

– Självklart måste bilisterna också ha koll men cyklisterna har i regel mycket bättre översikt, säger Peter Enell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ungas livsfarliga lek på tvärbanan fortsätter

Nyheter Nu vidtar Arriva åtgärder Ungdomar fortsätter åka mellan vagnarna på tvärbanan i Hammarby sjöstad. Nu ska Arriva ut till skolorna i området för att varna eleverna.torsdag 23/11 21:10

Stockholmshem tvingar hyresgäster säga ja till Ica

Nyheter Hemlig inspelning avslöjar kravet för att få ett förstahandskontrakt Alla nya hyresgäster tvingas säga ja till att Ica Kvantum byggs i kvarteret Linjalen på Södermalm. De som vägrar får inget hyreskontrakt av kommunala Stockholmshem.torsdag 23/11 19:50