Se upp. Musik i hörlurar gör att stans cyklister tappar fokus. Foto: Jonatan Bylars

Polisen: Cyklister, skärp er!

Stans cyklister måste skärpa sig, tycker polisen. – Många kör för fort, säger kommunpolisen Peter Enell.

  • Publicerad 11:18, 24 apr 2015

I söndags krockade en bilist med en cyklist på Brahegatan. Polis och ambulans kom till platsen men lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad.

Nu när det börjar bli varmt är det allt fler som cyklar och Peter Enell, kommunpolis, tycker att stadens cyklister måste skärpa sig.

– Många kör alldeles för fort, de ser inget och hör inget eftersom de lyssnar på musik i hörlurar. Det är ett generellt problem i hela staden med bristande respekt för trafikregler. Mina kollegor som cyklar är ofta de enda som stannar vid rödljus till exempel , säger Peter Enell.

Han menar att det främst är cyklisten som måste vara vaksam i trafiken.

– Självklart måste bilisterna också ha koll men cyklisterna har i regel mycket bättre översikt, säger Peter Enell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiker hade fel om ökat stök i simhallar

Nyheter M-utspel underkänns Sexuella ofredanden, hot och våld i stadens simhallar ökar. Det basunerade Moderaterna ut och krävde trygghetsvakter på badhusen. Men enligt tjänstemännen på idrottsförvaltningen går statistiken i...fredag 23/2 6:50

Rekordhögt tryck på Eriksdalsbadet

Nyheter Så hanterar badet rusningen Medan stans andra simhallar har stängt har besöksantalet på Eriksdalsbadet skjutit i höjden. Något som chefen Marie Holmquist välkomnar med öppna armar: "Vi kan allt ta emot ännu fler".fredag 23/2 6:40