Hjälte. Boxiao Pan fick hjälpa en gravid kvinna till BB. Foto: Privat

Polisen efter märkliga fortkörningen: "Det här blir ett minne för livet"

Natten mot onsdag stoppade polisen i lokalområde Täby en oväntad fortkörare. Här berättar polisen själv om den märkliga incidenten.

  • Publicerad 16:15, 11 jan 2017

När polisen Boxiao Pan var på väg in till stationen i natt såg han en bil komma i all världens fart på påfarten till motorvägen vid Arninge.

– Jag följde efter och mätte upp till 120 kilometer i timmen på 70-väg, säger Boxiao Pan.

I Roslags-Näsby stoppade han bilen.

– Det är jättevanligt att folk kör för fort på natten. När vi stoppar bilar brukar jag mötas av en stressad, lite skamsen människa som inte riktigt tänkte sig för, säger Boxiao Pan och tillägger:

– Men det här var något helt annat. Jag såg direkt att hon vred sig av smärta och så såg jag magen. Jag tror till och med att jag frågade henne "kommer barnet?".

Efter viss övertalning gick den gravida kvinnan med på att skjutsas med blåljus till BB i polisens bil.

Väl framme på BB kom personalen ut och mötte dem.

– När jag kom fram till BB och personalen kom ut och satte på sig handskar och började ta hand om henne i bilen tänkte jag bara "vad ska jag göra nu"?.

– Jag tror jag sa till personalen att nu föder hon i bilen. Jag har aldrig varit med om en förlossning själv så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, säger Boxiao Pan.

Men någon födsel i polisbilen blev det inte. Och något lättad kunde Boxiao styra bilen tillbaka till Täby.

– Jag gick av nattpasset vid halv nio och vaknade precis, så jag har inte hört något. Men det blir ett minne för livet det här, säger han.

– När jag stoppat bilar förut har det varit med en gravid kvinna med värkar i baksätet, men då har det varit någon annan som kört. Jag hann aldrig fråga varför hon körde själv, det blev aldrig riktigt läge att prata med henne. Hon sa bara att hon skulle till BB vid Danderyd. Och så sa hon att jag skulle köra försiktigt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Dagy-elevernas viktiga bok: "Sex kan vara ett sätt att skada sig på"

Nyheter Hyllas för sitt arbete Gymnasieelever på Danderyds gymnasium har gått ihop och gjort en bok om psykisk ohälsa. Nu hoppas de kunna sprida ett viktigt budskap.onsdag 21/2 12:49

Påbörjat – Här byggs 1 200 meter strandpromenad i Täby

Nyheter "Kommunen äger det strandnära" Promenadvägen runt Vallentunasjön som planerats sedan länge har börjat byggas. Men nu måste kommunen bygga framför två villor som då förlorar sin strandtomt.onsdag 21/2 12:32