Polisen efterlyser iakttagelser framför allt från det inringade området på kartan, intill spåren vid Kallhälls station. Foto: Polisen

Polisen kartlägger mördade Kallhällsbons sista dag i livet

Efter fredagens dödsmisshandel i Kallhäll har polisen kört fast. Nu vädjar man om ytterligare hjälp från allmänheten.

  • Publicerad 17:23, 14 nov 2017

Han kan beskrivas som "en välklädd friluftsmänniska"

Offret var en man i 65-årsåldern som bodde i närheten av Kallhälls station. Han brukade enligt uppgifter till polisen promenera i skogsområdet vid stationen dagligen. Nu vädjar polisen om att personer som har sett mannen under fredagen hör av sig.

– Det är alltid en viktig del i utredningsarbetet att ta reda på vad offret har gjort tiden innan brottet. I det här fallet är det många luckor, vi vet inte riktigt vad han har haft för sig, säger Patrik Zanders, spaningsledare på avdelningen för grova brott i norra Stockholm.

Mannen påträffades död vid klockan 20.30 på fredagskvällen precis nedanför gångbron över spåren vid stationen, på samma sida som skogen. Men polisen tror att själva misshandeln skedde runt 200-300 meter därifrån. Man tror att mannen förflyttade sig själv efter misshandeln.

"Alla iakttagelser är intressanta"

När mannen hittades ska han ha varit död i minst tre timmar redan. Därför är iakttagelser mellan klockan 16 och 17.30 särskilt intressanta, enligt Patrik Zanders.

– Mannen kan beskrivas som "en välklädd friluftsmänniska". Han är 183 centimeter lång med smärt kroppsbyggnad och var klädd i mörka fritidskläder och en grå toppluva. Alla iakttagelser är intressanta, säger Patrik Zanders.

Något motiv till det inträffade har man inte.

– Det finns inget som tyder på att han skulle ha blivit rånad. Det kan vara ett vansinnesdåd eller en konfrontation – han kanske tillrättavisade någon. Vi har inte upptäckt något i mannens förflutna som skulle kunna vara ett motiv, säger Patrik Zanders.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Danielle växte upp på slottsägorna vid Görväln

Nyheter "Det var som en sagovärld" Närhet till vatten, skog och ett slott. Låter det som en vanlig uppväxt i Järfälla? Kanske inte, men det har varit konstnären Danielle Pamps verklighet i en villa i Görväln.söndag 21/1 8:00

Härligt! Här händer helgens halabaloo!

Nyheter ✓Simhallsinvigning ✓Skridskoåkning ✓Konstutställning Ta de första simtagen i Åkeshovs simhall, snör på dig grillorna eller gå och se en match. För den som känner för det går det att ha en riktigt aktiv helg i Västerort och Järfälla.fredag 19/1 21:32