"Vi vill att medborgarna ska känna att vi ser det här och vidtar de åtgärder vi kan", säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpolis i Bromma. Obs, högra bilden är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Polisen larmar: 35 inbrott i Västerort på en vecka

Den senaste veckan har en inbrottsvåg svept över Bromma och Hässelby-Vällingby. Nu försöker polisen öka sin synlighet och ber boende att vara extra uppmärksamma.

  • Publicerad 13:55, 1 nov 2017

Den mörka årstiden betyder säsong för inbrottstjuvarna. Bara den senaste veckan har det skett 20 bostadsinbrott i Bromma, där Äppelviken, Smedslätten, Nockeby och Abrahamsberg är extra drabbat. I Hässelby-Vällingby har det under samma period skett 15 bostadsinbrott.

– Det har kommit igång nu och man ska vara extra uppmärksam på folk som rör sig i området och bilar som inte hör hemma där, säger Lena Törnblom Löfquist, kommunpolis i Bromma.

Hon tipsar om att sätta timers på lampor i huset så de tänds och släcks med jämna mellanrum och försöka göra andra åtgärder som ger intrycket av att någon är hemma.  

Här sker alla inbrott i Bromma

Samtidigt jobbar polisen med att försöka öka sin närvaro i de drabbade områdena genom att åka runt mellan larm.

– Men när vi har synlighet med radiobilar så blir det kontraproduktivt rent trygghetsmässigt eftersom många tror att det har hänt nåt allvarligt när vi är ute och rullar. Och det är ju inte det vi vill uppnå, säger Lena Törnblom Löfquist och fortsätter:

– Men vi vill att medborgarna ska känna att vi ser det här och vidtar de åtgärder vi kan, så att de förstår varför vi rullar runt i områdena.

Här sker alla inbrott i Hässelby och Vällingby

Hoppas på hästhjälp

Framöver hoppas man även kunna göra en favorit i repris från förra året genom att ta in rytteriet som får skritta runt på gatorna.

– I den mån de har möjlighet hoppas vi att rytteriet kan komma ut och göra lite övervakningsinsatser som de gjorde förra gången, säger Lena Törnblom Löfquist.

Men exakt var hästarna i så fall kommer gå är ännu inte klart.

Inbrottsvåg i Bromma – då plockar polisen in kavalleriet

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Skottskadad man i Bromma avliden

"Det har körts och skjutits längs en sträcka" Den man som skottskadades i en skjutning i Bromma i förmiddags har avlidit.måndag 20/11 14:31

En person skadad efter skottlossning i Bromma

Sköt från en bil mot en annan En person har hittats skadad i en bil efter skottlossning i Mariehäll.måndag 20/11 12:40