Julia Larsson är kommunpolis på Östermalm. Foto: Filippa Rogvall

Polisen lovar jobba för tryggare Stureplan

Polisen på Östermalm fortsätter att fokusera på att öka trygghetskänslan i Humlegården och på Stureplan.

  • Publicerad 15:00, 11 jan 2018

I polisens löften till Östermalmsborna 2018 står det bland annat att man tillsammans med andra aktörer ska arbeta mot otrygghet på platser där risken för att bli utsatt för brott är störst. Det innebär bland annat kring Stureplan.

– Det är där en större del av brotten i stadsdelen sker. Efter en trygghetsvandring i Humlegården har belysningen där förbättrats och vi kommer att fortsätta med liknande vandringar under året, säger Julia Larsson, kommunpolis på Östermalm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Liksom förra året är ett annat av polisens löfte att fortsätta med kommunikationsinsatser för att förebygga bostadsinbrott.

– Östermalm är ett av de områden i innerstan som är hårdast drabbat av inbrott och det bor många äldre i stadsdelen. Därför riktar vi in oss särskilt på att informera dem direkt och även hemtjänst och andra dagverksamheter om aktuella tillvägagångssätt och vilka åtgärder man kan vidta, säger Julia Larsson.

Polisens tredje löfte, också likt förra året, är att genomföra insatser för att förebygga droganvändandet bland unga.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hjorthagenpar gör trippel i lokal pjäs

Nyheter Stans mest lokala teater gör det igen En fristående fortsättning på två tidigare Hjorthagenpjäser har snart premiär.lördag 20/1 11:00

Hammarby bjuder på gratisbandy på söndag

Nyheter Fri entré – men du kan ändå köpa biljett På söndag är det dags för Bandyns dag på Zinkensdamm när Hammarby tar emot Edsbyn.fredag 19/1 19:13