Polisen är fortsatt mycket förtegen efter fredagens misstänkta mord. Foto: Lotten Engbom

Polisen om de två kropparna: "Det är far och dotter"

Polisen har varit förtegen efter att två kroppar hittats i ett radhus i Enebyberg. Nu bekräftar dock polisen att det är en far och dotter som hittats.

  • Publicerad 08:56, 2 nov 2017

Det var i fredags, klockan 18.45, som polisen fick larm om en avliden person i ett hus i Enebyberg. 

I går, onsdag, bekräftade polisen att två avlidna personer funnits i huset och att en förundersökning om mord är inledd.

LÄS MER: Polisen bekräftar: Två döda i huset i Enebyberg

Nu berättar Patrik Zanders, gruppchef på grova brott mer om händelsen:

– Vi åkte på en insats. Vi påträffade en livlös man. Man startade återupplivning, men hans liv gick tyvärr inte att rädda, säger han.

– En bit in i insatsen påträffades ytterligare en person.

De första uppgifterna från polisen, som sa att en person påträffats död var alltså ett missförstånd.

– Hon (på polisens ledningscentral) läste bara de initiala uppgifterna, där är jobbet bara en avliden man, säger Patrik Zanders.

Beträffande mannens död finns inga brottsmisstankar. Förundersökningen om mord gäller kvinnan i 20-årsåldern.

– Hon är påträffad på ett sådant sätt att vi misstänker mord och därför inledde vi en förundersökning om mord, säger Patrik Zanders.

Letar ni efter en misstänkt?

– Nej. 

Varför inte?

– För vi tror att de berörda personerna finns inne i lägenheten.

De här två personer som är avlidna, är de släkt?

– Svar ja, det är en far och dotter. 

Var är ni i utredningsläget nu?

– Beträffande mannens död pågår ingen förundersökning. Beträffande kvinnans död är förundersökning fortfarande i gång, det är bara för att utesluta. Prognosen är att den kommer avslutas inom en snar framtid. 

Vad ligger bakom det här?

– Det har vi väl en aning om, men det kommer vi inte kommentera, med respekt. Det är av respekt till övriga anhöriga som vi inte gick ut med all information tidigare, säger Patrik Zanders.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han tar USA till Vallentuna

Nyheter "All den här skiten är till salu" Rolf Hjelm vill ha roligt i livet. Därför driver han en ”amerikansk shop” hemma i Vallentuna. – Det är ingen som tackar en för att man lever ett tråkigt liv, säger han.fredag 20/4 16:50

Här är Täbys mest igenkända politiker

Nyheter "Är det tennisspelaren? Stefan Edberg?" Hur väl känner Täbyborna igen sina lokala politiker? Vi drog ut på stan och gjorde en högst ovetenskaplig men rätt så underhållande och förmodligen något så när rättvisande undersökning.fredag 20/4 16:40