PAKET FRÅN KINA? Tegeluddsvägen spärrad efter explosionen. Foto: Michael Toll

Polisen om paket-explosionen på Gärdet: “Som en kinapuff”

Det är ännu oklart vad det var i paketet som exploderade i en bil på Gärdet igår eftermiddag. Men enligt polisen var smällen i storleksordningen "som en kinapuff”. Inga personer är misstänkta för brott.

  • Publicerad 11:47, 8 nov 2017

Det var vid 15-tiden i går eftermiddag som ett paket som nyss hämtats från ett utlämningsställe exploderade i en bil på Gärdet. inga personer skadades allvarligt och bilen förblev tämligen intakt men området spärrades av och polisens bombtekniker ryckte ut för att säkra paketet.

På onsdagsmorgonen var det ännu oklart vad det var som exploderade. Men enligt polisen tyder det mesta på att det inte handlar om något kraftfullt.

– De som befann sig på platsen behövde ingen sjukhusvård. De beskriver att smällen i storleksordningen var i nivå med en kinapuff, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Explosion på Gärdet – bombtekniker på väg

Ingen misstänkt för brott

Inga personer är i nuläget misstänkta för något brott. Polisens utredare väntar nu analyssvar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Men inget besked väntas under dagen.

– Man ska försöka analysera vad det var som exploderade och vad som fanns i paketet. Men utredaren kommer inte få svar i närtid och innan dess vill jag inte spekulera. Det vi gör nu är att hålla förhör och se om det finns något nytt att lista ut, säger Kjell Lindgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Textilarbetarna blev skräddare på Östermalm

Nyheter Ateljén på Strandvägen ger nyanlända jobb De har ingen sömnadsutbildning men har sytt sedan de var barn. Nu jobbar nyanlända skräddare från Syrien i en ny sömnadsateljé på Strandvägen.söndag 19/11 20:55

Hela kvarteret sörjer Söderprofilen Janne

Nyheter Lämnar ett stort tomrum efter sig – men arvet förs vidare Efter att den färgstarka profilen Janne "Eken" Ek gick bort sörjer ett helt kvarter. Nu lovar de nya ägarna till Ekens Cykelservice att fortsätta med verksamheten – helt i Jannes anda.söndag 19/11 16:45