Foto: Arkiv

Polisen stärker sin närvaro i Bro

Nytt medborgarlöfte ska öka tryggheten för Upplands-Bros invånare. Bland annat är en ökad polisiär närvaro i kommunen vara prioriterad, och särskilt i Bro.

  • Publicerad 13:46, 16 dec 2016

... alla som bor och vistas i Upplands-Bro ska kunna känna sig trygga.

Upplands-Bro är en kommun som de senaste månaderna varit hårt drabbad av såväl misshandelsfall som av inbrott. Bara under november månad så uppdagades 21 inbrott, eller inbrottsförsök. Nu gör polisen och kommunen ett gemensamt krafttag som bland annat kommer att generera en ökad polisiär närvaro i hela kommunen, men framförallt i Bro. Under 2017 kommer Upplands-Bro kommun och Polisen särskilt fokusera på att öka tryggheten i de centrala delarna av Bro och runt stationsområdet.

34 procent av alla invånare i Stockholms län säger sig vara rädda för att promenera själva ute när mörkret har lagt sig. Det visar färsk statistik från Folkhälsomyndigheten som nyhetsbyrån Sirén har tagit fram. Men nu tas krafttag för att få fler Upplands-Brobor trygga.

– Målet för polisen är att alla som bor och vistas i Upplands-Bro ska kunna känna sig trygga, alla tider på dygnet i hela kommunen, säger Jörgen Karlsson, lokalpolisområdeschef, med anledning av ett nytt medborgarlöfte som arbetats fram i samarbete med Upplands-Bro kommun och Polisen.

Medborgarlöftet, är ett löfte från Polisen och kommunen till medborgarna i kommunen.

– I processen med medborgarlöften har vi frågat dem som bor och verkar i kommunen vad de vill att vi ska satsa på. Det är en tydlig bild som framkommit och vävts samman med våra egna erfarenheter vilket gör att vi kan satsa våra resurser där de som mest behövs, säger Jörgen Karlsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ny äldreplan ska tas fram - med de äldre

Håbo ska ta fram en ny äldreplan. Då tar kommunen hjälp av de som verkligen vet. De äldre.måndag 23/4 14:00

Senaste numret

Bålstabladet