Peter Enell skickar ut en varning. Foto: Mikael Andersson

Polisen varnar – inbrottsliga härjar på Kungsholmen

Har du en tysk dyr bil och bor på Kungsholmen? Se upp! Under juli månad har det skett 32 inbrott i bilar – bara på ön.

  • Publicerad 16:38, 25 jul 2017

Närpolis Peter Enell tror att det rör sig om en liga, som för tillfället bryter sig in i bilar på Kungsholmen. De flesta av tyska dyrare märken som Mercedes och BMW.

– Såna här gäng växlar områden och just nu är det en period då man varit mycket på Kungsholmen. Man bryter sig in och stjäl allt ifrån rattar och navigationsutrustning till lösa saker som legat synligt i bilen. Bland annat har bilägare blivit av med en enhjuling och en platta med 24 starköl, berättar Peter Enell.

Fler väktare och poliser ska öka tryggheten i Stadshagen

I några fall har man varit så fräck att man "pallat upp" bilar som står i garage med tegelstenar och stulit hjulen.

– I de fall då man tagit delar av själva bilen så säljer man det antagligen vidare utomlands, säger Peter Enell.

Hur undviker man att drabbas?

– Det är svårt att helt freda sig. Men det man kan göra är att parkera på upplysta platser och skaffa ordentligt lås till garaget. Sen så är det ett knep att parkera nära en kant eller en stolpe för att göra det svårare att stjäla hjulen.

Rejvarnas värsta mardröm går i pension

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Rädda Astoria i uppror mot rivningarna

Nyheter "Ockupation är inte uteslutet" Byggarbetare stoppades på måndagsmorgonen i huvudentrén till Astoriahuset på Östermalm. Rädda Astoria planerar dessutom nya blockader – och utesluter inte ockupation.måndag 22/1 19:00

Nya krav på torg vid Kronobergsparken

Nyheter L fortsätter driva frågan trots ovilja från staden Liberalerna på Kungsholmen vill göra platsen vid polisens garageinfart nedanför Kronobergsparken till ett torg. Trafikkontoret är tveksamma till idén.måndag 22/1 16:31