Bilden där en bunt av Vårt Kungsholmen stabiliserar en bil har lajkats av knappt 800 personer. Foto: Polisen Norrmalms Facebook-sida

Polisens listiga knep för att rädda bilen – använde Vårt Kungsholmen

Tidigt på söndagsmorgonen fick sex poliser syn på en bil som rullade mot dem ned för en backe. Poliserna bestämde sig för att ta hjälp av särskilt motståndskraftig tidning för att stoppa den skenande bilen.

  • Publicerad 16:04, 3 jul 2017

Det var på just Kungsholmen som Vårt Kungsholmen kom användning på ett okonventionellt vis.

Hur gick det här till, Per Edquist, gruppchef på Norrmalmspolisen?

– Vi stod en patrull på sex poliser utanför en krog och samtalade eftersom vi höll på att avsluta ett ärende. Plötsligt såg vi en bil komma rullande mot oss från en närliggande relativt brant backe. Vi bromsade upp bilen tillsammans innan den fick allt för hög fart.

Och vad hände då?

– En bit bort såg någon en påse med för oss okänt innehåll. Vi letade efter något att stoppa bilen med för att slippa stå och hålla i den, så någon av oss gick dit och tittade till vad som fanns i påsen. Där i låg två buntar med tidningsreturer som kom perfekt till användning.

Fick ni tag i bilens ägare?

– Ja, tidningarna stabiliserade bilen tills bilägaren kunde komma till platsen. Det visade sig att personen ska ha lagt i handbromsen men tydligen inte ordentligt. Det är lite oklart hur det kan ha gått till när bilen började rulla.

La du likt som personen som tipsade oss om detta märke till att tidningsbuntarna var Vårt Kungsholmen?

– Nej! Men bilen stod väldigt still när vi ställde dit buntarna. Så det verkar vara god kvalitet på tidningen! Det blev en kul grej att lägga upp på Facebook.

Ja, er bild på Polisen Norrmalms Facebook-sida har för tillfället nästan 800 likes. Är det rekord?

– Nja, en av de med flesta likes är det i alla fall. Vi försöker generellt lägga ut viktig information för boende i området på sociala medier men ibland kan den här typen av "nöjesfakta" ha en plats också. Polisen måste kunna bjuda på oss själv ibland.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Person knivhuggen på perrongen

Nyheter Polis söker i tunnelbanan vid Slussen Slussens tunnelbana är avstängd. Anledningen är att en person ska ha blivit knivhuggen på perrongen. Nu söker polisen igenom tunnelbanevagnarna.onsdag 21/2 20:13

Slussenexperter anlitades olagligt – får behålla pengarna

Nyheter Staden struntar i domen – jurist rasar Trots fällande dom tänker Stockholm stad inte kräva tillbaka den en miljon kronor som olagligt betalats ut till de fyra handplockade Slussenexperterna.onsdag 21/2 16:46